Obamas værste mareridt

Smugkig på præsident-thrilleren 'White House Down'.
Channing Tatum er agent, Jamie Foxx er en sort præsident til tiden.
(© Columbia Pictures)

White House Down ligner præsident Obamas værste mareridt, og nu er de første billeder fra filmen lagt på nettet. Og du kan se dem forneden.

Barack Obama kunne måske nok forlade nattens amerikanske præsidentvalg med armene i vejret og fire år mere som verdens mest magtfulde mand på cv’et, men der er malurt i bægret.

For overalt venter terrorister og paramilitære grupper på at besætte Det hvide hus og slå præsidenten ihjel. I hvert fald hvis man skal tro Hollywood.

Roland Emmerichs 'White House Down' har Channing Tatum i rollen som secret service-agenten, der skal redde præsidentens liv, da Det hvide hus angribes af en paramilitær gruppe. Maggie Gyllenhaal er hans secret service-chef, og præsidenten spilles på bedste Obama-manér af Jamie Foxx.

Som om det ikke er nok, har Antoine Fuqua, der brød igennem med Training Day i 2001, lavet en stort set tilsvarende film.

Olympus Has Fallen handler også om en secret service-agent - men denne gang skal agenten forhindre et terrorangreb på Det hvide hus. Præsidenten spilles her af Aaron Eckhart, mens Gerard Butler spiller agenten.

 White House Down får dansk premiere 31. oktober 2013.