Cookie- og Privatlivspolitik
Afrevne hoveder og lemmer i 'Breaking Dawn - del 2'

Afrevne hoveder og lemmer i 'Breaking Dawn - del 2'

Censur til den sidste Twilight-film

Stem op!
9
Stem ned!
-1
(reset)

Sidste år fik Breaking Dawn - del 1 tildelt 15-års censuren af Medierådet, som dog senere blev omstødt til en 11 års-censur.

Samme censur er netop tildelt den afsluttende film i serien om vampyrer, varulve og Bella Swan.

Begrundelsen er dog ikke "en angstfyldt stemning", som der prægede Bellas fødsel i den foregående film, men mere eller mindre klassisk fantasy-vold, hvor diverse kropsdele flyver frem og tilbage på det store lærred.

"Filmen har en dramatisk og følelsesladet grundstemning. Den indeholder voldsomme kampscener med vampyrer, der river hoveder og lemmer af hinanden. Flere gange ses de afrevne hoveder i nærbillede. Da der imidlertid er tale om en stiliseret, ikke-blodig fremstilling, og da denne foregår indenfor en genremæssig velkendt ramme i et urealistisk fantasyunivers, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år", skriver Medierådet i sin bedømmelse.

Ikke overraskende tyder det på et højere action-niveau end i den foregående film, men mon ikke der også bliver tid til jalousi og ikke mindst romantik.

The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2 har premiere den 15. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
stina

Det er jo i grunden fint med 11 år.
der er meget forskel i modenhed på mennesker generalt.

Lad sencuren være på 11 og lad det være op til forældrene om de syntes at det er noget deres barn bør se.

Sara@Cullen

Det vil jeg helt klart give dig ret i!

Anna

de mange 11/10 årige der sidder og kommenterer mens de blærer sig over at kende til alt i hele verdenen. Jeg er da også selv 14, og synes ikke at den skal sættes til 15...
Men det er stadig sødt at se folk ikke meget yngre end mig, der føler det er vigtigt at blære sig med at se mange gyserfilm ^^

Charlotte / Chela

Jeg er både enige og uenig i at alderen er blevet sat til 11.

Uenig, fordi at de fleste børn (desværre) oplever ting der er værre end det, så som spil, hvor vold og ødelæggelse er en stor del af spillet.

Også ser i iøvrigt, action film, hvor nogle af dem, viser hvordan nogle bliver slået ihjel og andet.

Så det er ikke fordi de er sarte.

MEN!

Jeg er enig i, at alderen burde have været sat op, da jeg ikke synes at "børn" skal udsættes for den slags vold og andre ting.

Nogle og jeg siger "nogle", så hvis nogen kommentere negativt på det her, må de jo have følt sig truffet.

Kan ikke veksle mellem fantasi og virkelighed.
Og nogle vil også synes det er okay, at banke, tale grimt, og hvad der nu ellers er.

fordi det gør de jo i det spil de spiller, og på de film de ser, så det gør man klart også I virkeligheden?

Hvorfor tror I, at vold, hærværk, mobning og det at unge taler grimt til hinanden er blevet et større problem? og også imellem "børn" ?
Præcist derfor.. :)

Idauser/333663

At sætte den til 11 er for dumt. Forældre til børn som ser denne serie og er under 11 vil nok gå ud og købe filmen eller få den på anden måde. Så de hersen kære medie folk der bestemmer det her, gør det jo kun for at redde egen ... Ikke for at sige noget ondt, men jeg ville lade mine unger se den i følge med mig(hvis jeg havde børn) hvis det var det. Det er vel i grund ikke være end de spil de sidder og spiller og de tegnefilm de ser.

fie meyer

Jeg vil lige sige har ikke læst serien og ved ikke helt hvad der sker på den boglige måde i filmen.

Men sidste år da jeg var inde og se pt 1, sad jeg med mit halstørklæde foran mine øjne under scenen i Bellas fødsel....men bare lyden gav mig gåsehud og jeg var 22, på det tidspunkt....så man kan blive lidt bange.

tia

Jeg er 12 år og sidder og kigger igennem alle de kommentarer hvor der står "ejj, 11 årige må altså ikke se den" og "de tænker for meget på udseendet"

Øhm!? Hallo? Mig og min klasse har set Paranormal activity 1,2 og 3 og The woman in black!!
Sååå jeg tror nok godt at vi kan klare noget blod og afhuggede hoveder?
Ikke for at genere, men jeg siger bare MIN mening!

Dem der skriver at 11 årige er for unge til at se den!
Øhm? Tænk jer om! Hvis I var 11 år og var twilight fans så ville i nok ikke ha' synes som i gør??!!

-No hates <3

Christin

Øhh, hvis censur var 15, så er det jo børnenes eget ansvar, om de kan klare at se sådan noget eller ej! Og hvis censur var 15, og jeg var 11, så ville jeg sgu da gå ind og se den alligevel, fordi jeg godt kan klare at se sådan noget! Jo, for hvis jeg var 11, var jeg sgu da ligeglad om censur var 15?! Og det handler jo også om, at visse børn, ikke kan klare at se sådan noget, og så burde de at blive advaret, ved at aldersgrænsen er 15!

Anonymuser/0

Synes at de skulle sætte den til 15. Ikke for at genere fansene under 15, men de kommer jo nok ind alligevel. Synes bare at 11-årige har fået lov til at se film som jeg bestemt ikke synes passer til aldersgruppen. Det påvirker 11-årige på en negativ måde mange gange. Taler af erfaring.. Små piger nede i 5-6-klasser tror kun det er udseendet der tæller i dag.. Det er trist at overværre når de sidder og diskutere hvem de synes er lækrest.. Men jeg kan også godt forstå 14-årige der hader censuren 15 år.. Man skulle lave som i USA hvor de har PG 13. den tror jeg ville være bedre til en masse film, der enten har fået en for høj eller for lav censur.. :)

Miss_Smorum

Jeg synes generelt at du skriver negativt om Twilight - sagaen, så hvorfor overhovedet komme ind og skrive hvis det kun er noget negativt du har at sige. Jeg synes det er syndt for os der er rigtig glade for nyhederne og gerne vil dele glæden med andre og så læse om nolge der bare vil beklage sig. Nu kender jeg dig ikke, men det virker lidt sådan. Og desuden så kan elleve årige altså klare sig rimelig godt med sådan noget. Jeg har en fætter på elleve der har set ALLE Paranormal Activity. N

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

7 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

8 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden