Guide - efterårsferiens film 2012

Få et hurtigt overblik over feriens filmtitler
Lovløse brødre i 'Lawless' med bl.a. Tom Hardy
(© UIP)

I denne uge er det skolernes efterårsferie, og det betyder masser af film i biografen. Så vanen tro giver vi en guide til efterårsferiens film, og der er noget for alle aldre, begge køn og inden for flere genrer.

Vi præsenterer blot et udvalg af de film, der kan opleves i biografen. Klik på titlen for at læse mere, se trailer og bestille billetter.

Familiefilm
De gæve gallere vender tilbage i Asterix & Obelix og briterne, der vises i 3D og 2D med dansk tale. En kapsejlads er omdrejningspunktet for Lille Per, Onkel Anders og resten af familien i Far til fire - til søs. Aben Marco skal imponere den dejlige Lulu i den danske animationsfilm Marco Macaco. I Klokkeblomst og vingernes hemmelighed drager Peter Pans veninde til Vinterskoven, og det kan opleves i både 2D og 3D. Pixars Modig er samtidig stadig biografaktuel.

Komedie/Romantik
Talenttyven er titlen på Jonatan Spangs første film som instruktør og en komedie om talent og mangel på samme. Casper Crump, der spiller hovedrollen i denne film, er også med i Hella Joofs romantiske komedie Sover Dolly på ryggen?, hvor Lene Maria Christensen bliver kunstigt befrugtet og skal finde faren til barnet, som enten er Crump eller Nikolaj Lie Kaas. Hvis man ikke allerede har set dem, er Wes Andersons Moonrise Kingdom, polterabend-komedien Bachelorette, Ted med Mark Wahlberg og bamse samt Susanne Biers Den skaldede frisør ligeledes aktuelle.

Drama
Den Oscar-nominerede Monsieur Lazhar skildrer en algerisk lærer, der bosætter sig i Canada, og Jack Kerouacs klassiske roman On the Road bliver filmatiseret med bl.a. Viggo Mortensen og Kristen Stewart på rollelisten. I Marie Krøyer skildrer Bille August kunstmaleren P.S. Krøyer og det problematiske forhold til konen Marie.

Action/Science fiction
To forskellige fremtidsvisioner gives i science fiction-filmene Looper med Joseph Gordon-Levitt og Dredd med Karl Urban. Tilbage i nutiden indtager Liam Neeson igen rollen som CIA-agent Bryan Mills i Taken 2. Det helt tunge skyts rulles frem i ensemble-actionfilmen The Expendables 2, som stadig spiller i biograferne.

Thriller/Gyser
Paranormal Activity 4 er feriens eneste regulære gyser og den seneste i den populære serie. Savages er en ny narko-thriller af Oliver Stone, og i Lawless følger vi brødrene Bondurant (Tom Hardy, Shia LaBeouf og Jason Clarke) i forbundstidens USA. Den danske Kapringen har allerede solgt over 100.000 billetter, og er endnu på biografernes hylder.

God fornøjelse med efterårsferiens biograftilbud!