Cookie- og Privatlivspolitik
Guide - efterårsferiens film 2012

Guide - efterårsferiens film 2012

Få et hurtigt overblik over feriens filmtitler

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

I denne uge er det skolernes efterårsferie, og det betyder masser af film i biografen. Så vanen tro giver vi en guide til efterårsferiens film, og der er noget for alle aldre, begge køn og inden for flere genrer.

Vi præsenterer blot et udvalg af de film, der kan opleves i biografen. Klik på titlen for at læse mere, se trailer og bestille billetter.

Familiefilm
De gæve gallere vender tilbage i Asterix & Obelix og briterne, der vises i 3D og 2D med dansk tale. En kapsejlads er omdrejningspunktet for Lille Per, Onkel Anders og resten af familien i Far til fire - til søs. Aben Marco skal imponere den dejlige Lulu i den danske animationsfilm Marco Macaco. I Klokkeblomst og vingernes hemmelighed drager Peter Pans veninde til Vinterskoven, og det kan opleves i både 2D og 3D. Pixars Modig er samtidig stadig biografaktuel.

Komedie/Romantik
Talenttyven er titlen på Jonatan Spangs første film som instruktør og en komedie om talent og mangel på samme. Casper Crump, der spiller hovedrollen i denne film, er også med i Hella Joofs romantiske komedie Sover Dolly på ryggen?, hvor Lene Maria Christensen bliver kunstigt befrugtet og skal finde faren til barnet, som enten er Crump eller Nikolaj Lie Kaas. Hvis man ikke allerede har set dem, er Wes Andersons Moonrise Kingdom, polterabend-komedien Bachelorette, Ted med Mark Wahlberg og bamse samt Susanne Biers Den skaldede frisør ligeledes aktuelle.

Drama
Den Oscar-nominerede Monsieur Lazhar skildrer en algerisk lærer, der bosætter sig i Canada, og Jack Kerouacs klassiske roman On the Road bliver filmatiseret med bl.a. Viggo Mortensen og Kristen Stewart på rollelisten. I Marie Krøyer skildrer Bille August kunstmaleren P.S. Krøyer og det problematiske forhold til konen Marie.

Action/Science fiction
To forskellige fremtidsvisioner gives i science fiction-filmene Looper med Joseph Gordon-Levitt og Dredd med Karl Urban. Tilbage i nutiden indtager Liam Neeson igen rollen som CIA-agent Bryan Mills i Taken 2. Det helt tunge skyts rulles frem i ensemble-actionfilmen The Expendables 2, som stadig spiller i biograferne.

Thriller/Gyser
Paranormal Activity 4 er feriens eneste regulære gyser og den seneste i den populære serie. Savages er en ny narko-thriller af Oliver Stone, og i Lawless følger vi brødrene Bondurant (Tom Hardy, Shia LaBeouf og Jason Clarke) i forbundstidens USA. Den danske Kapringen har allerede solgt over 100.000 billetter, og er endnu på biografernes hylder.

God fornøjelse med efterårsferiens biograftilbud!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Der er da et par stykker jeg uden tvivl skal ha' set når jeg nu har fri en uges tid :)

Skal uden tvivl have set Looper og Lawless. Har glædet mig utroligt meget til begge film :)

Lawless ville jeg i starten kun se på grund af Tom Hardy som er en af mine yndlingsskuespillere, men filmen lokker mere og mere. Er normalt ikke til westerns, og anmeldelserne har været okay, men ikke overvældene. Men alle jeg kender der har set den har rost den til skyerne, og det samme kan siges om brugeranmeldelserne herinde på Kino som er yderst positive. Blodig filmvold klager jeg aldrig over, og med et cast der indeholder Shia Labeouf, Guy Pearce, Gary Oldman og selvfølgelig Tom Hardy så har jeg meget svært ved at tro at Lawless kan blive dårlig. Glæder mig virkelig meget til at se den.

Looper har fået flotte anmeldelser (84 point på Metacritic!), og konceptet lyder spændende, og når den bliver kaldt Sci-Fi versionen af Inception kan man kun være positiv.
Selve effekterne og den visuelle side ligner lidt stilen i Inceptipn... Enkel, subtil og elegant.
Elsker Joseph Gordon-Levitt i alt han spiller, han er en utrolig alsidig skuespiller og at se ham transformeret om til en ung Bruce Willis er helt fantastisk. Bruce Willis er jo Bruce Willis... Han er altid sej. Instruktørens tidligere film Brick (også med Levitt i hovedrollen) var en fantastisk lille perle, så er meget positiv omkring Looper.

Savages ville jeg også gerne se, men det må nok blive på Blu Ray. The Expendables 2 ville jeg utrolig gerne have set i Imperial men fik aldrig nået det. Så den er også til gode på Blu Ray. Samme gælder Dredd som jeg ikke gad se i starten, men efter mange, mange positive reaktioner har jeg skiftet mening. Regner med et flot, underholdene actionbrag! Bachelorette skulle have været set med bedsteveninden, men den må jeg også have til gode :)

Resten af filmene interesserer mig slet ikke. Er slet ikke til danske film, orker ikke Susanne Bier, og der er mangel på gyserfilm. Finder Paranormal Activity serien utroligt ringe, og det er desværre den eneste gyser der er at byde på lige pt. Så må vente på Sinister :)

Petrescu

Dredd er en undervurderet, rå perle. Få den set, og nyd hvordan 3D udnyttes på en måde, hvor dette fænomen faktisk giver mening. Karl Urban er en fantastisk Judge Dredd.

Beate

Efter min mening er de film der vises i biografen liiiidt tamme. Der er dog nogle der virkelig kunne være værd at se. Searching For Sugar Man er virkelig en jeg tror er god!
Tror I???

Line FS

Vil vildt gerne se Looper, den går bare ikke særlig meget og for det meste er det meget sene forestillinger. øv øv!
Ellers synes jeg ikke rigtig der er et så godt udvalg, for mig, denne efterårsferie ( da jeg har set de andre spændende film ;) )

The Other Account

Jeg glæder mig ufattelig meget til at opleve næste del i gyser serien. Jeg har nemlig aftalt at se den sammen med mine venner :D

S. Rico

Ægerligt med de mange fede actionfilm som bliver henvist til mindre sale i denne tid.

Den skaldede frisør, Marie Krøyer, Far til 4, og Sover Dolly på ryggen vinder kapløbet om de gode sale over Expendables 2, Dredd, Looper, Savages og andre actionfilm, som rent filmisk i langt højere grad har fortjent et stort lærred.

Jeg kan godt forstå logikken i at sætte familievenlige film op i de store sale, men det er godt nok træls at skulle se helt nye film som Looper og Savages i bitte små sale i Palads.

Stine

Monsieur Lazhar, Looper og Savages. Men så er ferien vel også ved at være brugt op.

Tina

Jeg syntes desværre ikke der er nogen film som jeg kunne tænke mig at se, det er ellers synd når man nu har så god tid og intet at lave, men måske til næste år.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Trine

Så fedt med den her liste - nu ved jeg, hvad aftenen i sofaen skal gå med.

2 timer siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

2 timer siden
Kim
Kim

Hvis det var fosteret, hvordan skulle Brad Pitt så vide/se at det var hans barn, og deraf slå morderen ihjel!

3 timer siden
Andersuser/37977
Andersuser/37977

God artikel - fantastisk film, jeg husker også den første gang jeg så "Seven" i biografen og de efterfølgende gange, jeg har set den.

4 timer siden
Steenuser/813780
Steenuser/813780

....Men hans bror er bare så meget bedre ;-)

5 timer siden