Kevin Costner og Tom Hardy bliver CIA-agenter

Tilslutter sig 'Jack Ryan' og 'Without Remorse'
Chris Pine og Tom Hardy spillede sammen i 'This Means War'
(© 20th Century Fox)

De fleste kender nok Jack Ryan i Alec Baldwin, Harrison Ford og Ben Afflecks skikkelser fra filmene The Hunt for Red October (1990), Patriot Games (1992), Clear and Present Danger (1994) og prequel-filmen The Sum of All Fears (2002).

Nu skal karakteren optræde i endnu en film med den foreløbige titel 'Jack Ryan', og denne gang er Chris Pine (Star Trek) blevet castet til rollen.

Men det er ikke den eneste kommende film, der foregår i Jack Ryan-universet. 'Without Remorse' bliver en spin-off med agentkollegaen John Kelly som hovedperson - en rolle der skal udfyldes af Tom Hardy (The Dark Knight Rises). John Kelly-karakteren kommer - i modsætning til Jack Ryan - til at optræde i begge film, men han bliver ikke det eneste bindeled. 

William Harper, der rekrutterer Ryan og Kelly, får ligeledes en rolle at spille i begge film. Harper skal spilles af Kevin Costner, der netop har indgået en aftale med filmselskabet Paramount, og han bliver således en slags Nick Fury i det agentunivers, man vil bygge de to film over, og som i bogform er skabt af Tom Clancy.

Lige nu ser det ud til, at Christopher McQuarrie, der skrev The Usual Suspects (1995), skal instruere 'Without Remorse', og at Kenneth Branagh, som instruerede Thor (2011), kommer til at instruere og spille en rolle i 'Jack Ryan'.

'Jack Ryan' får amerikansk premiere engang i 2013, mens premieredatoen på 'Without Remorse' endnu er ukendt.