Ingen dansk premiere til Ole Bornedals Hollywood-gyser

'The Possession' går direkte på dvd herhjemme
Lad ikke børn købe underlige antikke æsker på loppemarkeder
(© Ghost House Pictures)

Den 31. august får Ole Bornedals nye gyser premiere i 2-3.000 amerikanske biografer, men herhjemme går filmen udenom det store lærred og direkte på dvd.

The Possession - om en art Pandoras æske som gemmer på en ond ånd - har Jeffrey Dean Morgan (Watchmen) og Kyra Sedgewick (Phenomenon) i hovedrollerne og altså Ole Bornedal i instruktørstolen.

Gyseren er desuden produceret af genreeksperten Sam Raimi, og selvom det på papiret lyder meget godt, har filmens danske distributør altså fravalgt en dansk biografpremiere.
 
Årsagen skyldes formentlig en forventning om et lavt billetsalg. Til sammenligning solgte danske Christian E. Christiansens Hollywood-gyser, The Roommate, under 5.000 biografbilletter herhjemme, selvom den gik ind som nr. 1 i USA - dog kun med 15 mio. dollars.

Danske instruktørers tendens til succes i hjemlandet og mindre held med kommercielle titler i USA synes derfor at fortsætte.

Ole Bornedal har selv prøvet det tidligere, da han i 1997 instruerede en amerikansk version af sin egen Nattevagten, imens Jonas Elmer og Asger Leth heller ikke fik succes med henholdsvis New in Town og Man on a Ledge.

Skulle 'The Possession' overraske med en stærk amerikansk åbningsweekend, kan det selvfølgelig se anderledes ud for danskerens amerikanske gyser.