Cookie- og Privatlivspolitik
Officielt: 'Hobbitten' bliver i tre dele

Officielt: 'Hobbitten' bliver i tre dele

Peter Jackson har bekræftet sin nye trilogi

Stem op!
22
Stem ned!
-5
(reset)

For en uges tid siden skrev vi, at Peter Jackson ønskede at dele J.R.R. Tolkiens 'Hobbitten' op i ikke bare to, men hele tre film. Nu bekræfter han valget via sin Facebook-side.

Jackson skriver:

"Det er først til sidst i løbet af ens optagelser, at man får mulighed for at sætte sig ned og kigge på den film, man har lavet. Det gjorde Fran, Phil og jeg for ganske nyligt, hvor vi så en tidlig, sammenklippet version af den første film - og en stor bid af den anden.

Vi var meget tilfredse med måden, historien blev bundet sammen på og i særdeleshed karakterernes styrke og rollebesætningen, som har bragt dem til live. Alt dette giver anledning til et simpelt spørgsmål: Tager vi denne chance for at fortælle mere af historien? Og vores svar som filmskabere og fans var et ubetinget "Ja!"

Vi ved, hvor meget af historierne om Bilbo Baggins, troldmanden Gandalf, dværgene fra Erebor, Necromancerens komme og slaget om ved Dol Guldur, der vil forblive ufortalt, hvis ikke vi tager denne chance.

Historiens rigdom i Hobbitten såvel som noget af det relaterede materiale i appendikserne i Ringenes Herre gør os i stand til at fortælle den komplette historie om Bilbo Baggins og den rolle, han spillede i den ofte farlige, men altid spændende historie om Middle-eath.

Så, uden videre, og på vegne af New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wignut Films og alle skuespillerne og filmholdet bag Hobbitten-filmene, vil jeg gerne meddele, at to film bliver tre."

Peter Jackson synes altså ikke at kunne få nok af det univers, han i 2001-03 filmatiserede med stor kritisk og kommerciel succes. De to første dele af 'Hobbitten' vil stadig få premiere i december 2012 og 2013, mens den sidste del af trilogien vil få en sommerpremiere i 2014.

Allerede nu begynder gisningerne på diverse filmsitets om, hvad den sidste films undertitel bliver. Der er dog intet officielt endnu, men både 'The Desolation of Smaug' og 'Riddles in the Dark' er grangiveligt under overvejelse, ikke som titel på den tredje film, men som den anden films titel. Tredje film får så titlen 'There and Back Again', der ellers var undertitlen til del 2.

Hobbitten: En uventet rejse får premiere den 12. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikroloususer/10099

Jeg må også indrømme, at jeg var noget skeptisk, da jeg hørte, at han ville lave tre film med "Hobbitten". Ikke fordi at "Hobbitten" ikke kan bære tre film, men fordi, at hvis den skulle være tre film, så skulle Ringenes Herre Gudhjælpende da være mere end sølle tre stks. film!

Når man sidder og læser Ringenes Herre efter, at man har set filmene, så har jeg i hvert fald tænkt: "Jamen, hvorfor er det ikke med? Og det her?" Der er vanvittig meget, der er skåret fra - også ting som jeg ville vove og kalde "vigtige".

Oprindeligt, så var Tolkiens "Ringenes Herre" skrevet som én fysisk bog, hvorved bogen indeni var delt op i seks "bøger" (nok nærmere betegnet kapitler, men hans opdeling var: Bogen, de seks bøger, kapitler, afsnit), men da dette var alt for dyrt at udgive for forlaget, så blev bogen skåret ned til tre fysiske bøger. Om disse så er delt yderligere op i ekstra bøger, ved jeg ikke, jeg har den "ene" murstens bog...

Så i VIRKELIGHEDEN, så burde Ringenes Herre jo være seks film! Og Hobbitten burde nok være maks to.

... men som vi alle jo nok må erkende, så er det nok ikke noget, som man ville få set. Derfor er det kun thumps op herfra med det gode arbejde med "Ringenes Herre", og lidt ekstra guf fra "Silmarillion" til Hobbitten. Hvem glæder sig ikke? Mhmmmmm!

Lars Jørgensen

Jeg er umiddelbart lidt skeptisk ved tanken om at dele Hobbitten op i tre film, idet bogen ikke engang er halvt så lang som Ringenes Herre.

Den eneste trøst er at Peter Jackson er instruktøren og dermed også den eneste der kan forsvare at dele Hobbitten op i 3.

Jeg kan godt se at med appendixene fra Ringenes Herrer og dele af Silmarillion at der kan blive materiale til 3 film.

Jeg glæder mig ihvertfald..... Trods alt!

Jonatan

Ja det er jo noget af en kunstnerisk frihed han tager sig.
Men på den anden side, så ser jeg hellere at Hobitten bliver filmet ordentligt frem for at man ender i en Eragon situation.
Og så er jeg spændt på at se hvordan det lykkes at fortælle historien om Gandalf, Dol Guldur og Nekromanceren.
Det kan være at noget af alt det materiale der ellers aldrig ville nå menigmand, men har været forbeholdt hardcore tolkien fans endelig kommer ud i dagens lys!

Christopher

Hobitten kan sagtens bære tre film.

Jeg vil råde de tvivlende til at læse bogen for denne indeholder indholdsmæssigt meget mere end de 400 sider den reelt fylder.

Noget som Jackson særligt har lagt vægt på er den næsten ufortalte sidehistorie med Gandalf og "The White Council", som først bliver uddybet i ex. Silmarillion.

Dette får også Hobitten til at hænge meget mere sammen med LotR end blot ringen.

Leni Mariauser/898282

Dem vil jeg glæde mig til at se. Det er alligevel den type film, den gode Peter Jackson er bedst til at lave.
Han er nu ikke helt "Braindead" ;-)

Men Hobbitten er ikke lige så oplagt i 3 dele som LOTR, så de må blive ganske detaljerede.
Spændende! Og klart "Must see - film"

Julie

Lord of the rings har altid været min yndlings film :) Det gør det bare meget bedre der kommer 3 dele i hobbitten :)
Glæder mig som et lille barn :)

CloneAge

Har læst bogen og er spændt på at se hvordan Jackson har fået puzzlespillet til at gå op... Kan ikke se hvordan han skulle kunne have gjort det uden at ændre på en del ting (ligesom han gjorde med LotR)... men det vil tiden vise... håber bare at det bliver godt.

Kevin

Det lader til at de 320 sider som bogen er på (LotR er på 1100-1200 alt efter version), bliver udvidet med en masse ekstra historie som faktisk er taget fra appendix i LotR. Så der har vi forklaringen hvordan de får 3 film ud af det.

Men som du selv siger, så gjorde han det samme med LotR, er man kan jo kun sige, at det gik meget godt, så mon ikke han formår at gøre det igen :)

PernilleSolouser/16711

Det bliver Episk!

Jeg glæder mig.. Tror ikke jeg ville kunne få nok i 2.. Hvem ville det..?:P .. Det bliver 3 episke biograf oplevelser fordelt på 3 år..! :D ..

Og tror ikke det handler om at Jackson vil ha flere penge.
Men det er nok mere at han vil arbejde med filmen. Hvis man har set videobloggene, kan man jo se hvor meget han elsker at lave film. og især Hobitten og Ringens Herre...:)

Og bare fordi Peter Jackson kan for fanden da!:D

S. Rico

Det er selvfølgelig først og fremmest fedt, at vi får endnu flere detaljer med i filmatiseringen. Men på den anden side er 2 år ALT for lang tid at vente på afslutningen.

Gad vide om der så også kommer 3 extended DVD versioner efterfølgende på 3½ time hver. I så fald vil det nok være første gang i historien, at det vil tage længere tid at se filmen end at læse bogen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

5 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter