Biografklub Danmark-program 2012-2013

Filmene i den nye sæson
Bille August er tilbage med filmen 'Marie Krøyer'
(© Rolf Konow/SF Film)

Så er det nye program til Biografklub Danmark udkommet.

Udover de sædvanlige syv film til halv pris, kan man også få tre skandinaviske film oveni. Temaet for tillægspakken er 'Skandinaviske film - Fra bog til film'.

Grundpakken

Den Skaldede Frisør (06.09.12)

Susanne Biers 'Den skaldede frisør' byder på et dansk bryllup i Sorrento i det sydlige Italien. I centrum har vi det unge brudepar Astrid og Patrick, og rundt om dem deres to meget forskellige familier, som skaber forviklinger. Det romantiske komedie-drama har Pierce Brosnan, Trine Dyrholm og Kim Bodnia i nogle af hovedrollerne.

Marie Krøyer (27.09.12)
'Marie Krøyer' handler om kvinden der var gift med den store danske maler P.S. Krøyer. Historien starter på det tidspunkt i deres ægteskab, hvor hendes mands sindssygdom tiltager, og deres drøm om et fælles kunstnerliv smuldrer og forvandles til frustration og sorg. Bille August vender med filmen hjem til Danmark for første gang siden Pelle Erobreren i 1987.

Hope Springs (15.11.12)
Filmen 'Hope Springs' er et komedie-drama med Meryl Streep og Tommy Lee Jones og handler om et midaldrende par, der efter 30 års ægteskab deltager på et intensivt weekendseminar for at bestemme deres ægteskabs videre skæbne.

Jagten (10.01.13)
Thomas Vinterbergs 'Jagten' - med årets Cannes-vinder Mads Mikkelsen i hovedrollen - er en foruroligende skildring af, hvordan løgn bliver til sandhed - en moderne fortælling om heksejagt, uretfærdighed, skyld og tilgivelse. En beretning om, hvor skrøbeligt fællesskabet er, når sladder, tvivl og ondskab får lov at florere.

Les Misérables (21.03.13)
Musical-dramaet 'Les Misérables', baseret på Claude-Michel Schönbergs version af Victor Hugos klassiske roman, foregår i det 19. århundredes Frankrig og handler om den prøveløsladte fange Jean Valjean, spillet af Hugh Jackman. Russell Crowe og Anne Hathaway har de to andre hovedroller.

Silver Linings Playbook (25.04.13)
Bradley Cooper og Robert De Niro spiller med i komedien 'Silver Linings Playbook', hvor vi møder en lærer, der flytter ind med sin mor efter fire år på et psykologisk hospital. Nu forsøger han at blive genforenet med sin kone.

The Angels' Share (06.06.13)
I Ken Loachs nye film er det svært for Robbie at finde arbejde pga. hans plettede straffeattest. Men han og hans nye venner, Rhino, Albert og Mo, der står i samme situation, bliver reddet fra en fremtid i fængsel af at samles på det lokale malt-whisky-bryggeri, hvilket leder dem til at søge at forbedre deres hidtil temmelig håbløse liv.

Tillægspakken (købes særskilt)

Hypnotisøren (06.12.12)
Lasse Hallströms 'Hypnotisøren' er baseret på én af Skandinaviens mest populære krimiromaner af samme navn skrevet af forfatterpseudonymet Lars Kepler. Filmen fortæller historien om et vidne, der har overlevet en familiemassakre og som må hypnotiseres i forsøget på at finde morderen.

Kon-Tiki (04.04.13)
Filmen 'Kon-Tiki' er baseret på den norske eventyrer Thor Heyerdahls bog af samme navn. Han begiver sig ud på en eventyrlig og ikke mindst livsfarlig ekspedition tværs over Stillehavet for at bevise sin videnskabelige teori om, at Polynesien var blevet befolket fra Peru i Sydamerika.

Lossens Time (23.05.13)
'Lossens Time' er en ny dansk film. Mere omtale følger.

Biografklub Danmarks hjemmeside kan man få information om bestilling, medlemskab og priser.