Cookie- og Privatlivspolitik
3D vækker fortiden

3D vækker fortiden

En ekstra dimension skal live op i Jurassic Parks dinosauer

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Bølgen med 3D-film er åbenbart langt fra døende, og tendensen til at film får deres repremiere i 3D, har kastet sig over endnu en klassiker.

Senest kunne man opleve George Lucas' Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende (1999) tilbage i biograferne, men denne gang i 3D. Næste måned kommer turen til en af historiens kommercielt største film, Titanic (1997).

Nu er det Spielbergs Jurassic Park (1993) der står for skud. Filmen om dinosaurene der lever i bedste velgående på øen Isla Nublar, får repremiere i 3D i løbet af sommeren 2013.

Hvilken film mon bliver den næste der skal under 3D-kniven? Og blive en film egentlig flottere af 3D-effekterne, eller er repremierene bare en måde at tjene nye penge på en gammel film?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

Jeg er også en skeptiker overfor 3D-film og synes, der er alt for mange eksempler på dårlig brug af det. Det bliver meget "wow se vi kan bruge 3d)..

Og så ind i mellem virker det bare. Et eksempel er løvernes konge og der har de også lagt en kæmpe indsats i det. Det virkeligt fede er, at jeg ikke lagde mærke til at det var 3D. For mig er det en god effekt, når jeg først bagefter tænker "wow en fed effekt" :)

Palasse

Film der bliver lavet specifikt med 3D for øje er ok. Jeg bryder mig ikke selv synderligt om 3D, men så længe jeg kan vælge det fra, er det OK. Jeg så f.eks "Tintin" i begge versioner og syntes, at det var hip som hap. "Avatar" var flot, men jeg så den ligeså gerne i digital 2D.

For bare få år siden stod valget de fleste steder imellem at se en digital film i 3D og en analog kopi i 2D. Man kan lidt groft sagt sige, at når man valgte 3D-versionen var det ligeså meget et spørgsmål om at vælge den skarpeste og mest rolige billedkvalitet, fordi du kun kunne få digital filmfremvisning ved samtidig at vælge 3D.

Situationen idag er en anden.

Nu viser de fleste biografer udelukkende film i digital kvalitet og så skal der for mit eget vedkommende virkelig meget til, førend jeg tilvælger 3D.

Denne nye forkærlighed for 3D er sikkert ligeså meget et spørgsmål om at komme piratkopiering til livs, altså udbredelsen af nye film optaget med et digitalkamera inde i biografen. Hollywood har mistet milliarder. Med 3D bliver tabet nedbragt betragteligt.

Konverteringen og relanceringen af ældre film af svingende kunstnerisk kvalitet gider jeg personligt ikke. Jeg så "Star Wars Ep. I" i 3D i Imperial og det var fortsat en lortefilm. Og sammenlagt var der vel tre overbevisende 3D-effekter og det retfærdiggjorde på ingen måde merprisen.

Kom bare an med "Jurassic Park", og alle mulige andre film. Som forbruger bestemmer man heldigvis selv, om man gider at løse billet eller ej. Hvis det ikke kan svare sig for studierne rent økonomisk, holder det vel hurtigt op igen.

Rent personligt vil jeg hellere bruge mine 125 kroner på noget kvalitet, det være sig god mad, en øl med vennerne, eller to timers bowling.

Tina

Jeg syntes ikke at de gamle film skal laves i 3D da de ikke er beregnet til det og det vil derfor ødelægge filmens plot, man vil heller ikke få den der 3D film fornemmelse da filmen ikke er filmet til det, og seeren vil gå derfra med en følelse af at blive snydt

Hagerup88

skal de nu ødelægge endnu en film med 3D ???

Christian

Kan godt lide 3D, men giver dem af jer ret, som siger at gamle film, som konverteres fra standard 2D til 3D, er tåbeligt, når der intet 3D information var fra begyndelsen af. Det ville aldrig blive nær så godt som film der er skudt med 3D kameraer til at begynde med!

Lad nu de gamle film ligge, og kig mod fremtiden istedet for. Glæder mig for vildt til Marc Webbs nye Spiderman film, som er skudt med helt nye 3D-kamera kaldet Red Epic! Filmfolk siger det er det flotteste de nogensinde har set. Hobitten er skudt med samme kamera - Men Spidey får lov at introducere kameraets kunnen først, haha! Overvej lige spiderman, svingene i New Yorks gader, i 3D! BLÆRET!

S. Rico

Lad de gamle film være og se i stedet fremad. Ja, vi kan nok ikke stoppe 3D bølgen. Men det behøver ikke gå ud over de gamle film. At konvertere dem til 3D er alene af hensyn til at malke os stakkels filmgængere. Der kan umuligt blive tilføjet noget kunstnerisk ved disse indgreb.

Tullemor76

Vi skal have love til at have vores egen mening om alt - og dermed også 3D. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om alt det der med 3D teknologien. Tror ikke helt på at det kommer til at revolutionere som da talefilmen og film i farver( og THX lyd)kom frem. Man kan jo aldrig vide hvad der kan ske de næste 50-100 år indenfor lyd og billede, men tror efterhånden at markedet er mættet. Tror det handler om at få lokket os ind og se de samme film igen igen igen og igen -tilsat lidt flere specialeffekter, renset, bedre lyd o.s.v.. Det er jo egentlig os der er dumme nok til at gøre det. Spielberg og Co sidder sikkert og nuldrer deres grånede skæg i fryd over at de endnu engang kan lokke os (fordi de ikke kan finde på/har ideer til at lave flere storslåede film?........) Men hvem ved, måske kommer vi til at lugte til George Clooneys prutter(tv/bio nu med lugt) eller 4 D(som ikke er en nyhed) hvis en eller anden nyser og vi kan vride jakken på vej ud af biffen (der er sgu grænser!!!!!!)
Kan kun sige at den eneste effektive oplevelse med 3D jeg har haft, har været med filmen "Avatar" og det er altså for lidt.

Nicolai

min overskrift siger alt, først bliver det lavet en halvdårlig konvertering fra bog til film, derefter fortsætter serien med to rigtig dårlige film, der ødelægger ens forstilling om dinoer og så 3D, hvorfor skal de blive ved.
Jeg er fuldstændig uenig med christian og det er noget af en dommedags holdning at udtale, at man blot skal acceptere udviklingen, for man kan ikke stoppe den. Det er faktisk lige netop det vi kan som biogænger

Jeff

I don't really care one way or the other about a 3D release of Jurrassic Park. I love the movie, but 3D conversions don't work! I've never seen a good conversion, so I avoid them. 3D is not going to add to the enjoyment of this film.

Maria Holmen

Det er sikkett meget flot med alt det der averancerede 3D , problemet er at mine øjne ikke er ligeså averancerede, så syntes det gør lidt nullernaller i dem efter sådan 2 timer i biffen. Så føler jeg at det er ligemeget så ser jeg helst filmen uden, dog er da da nogen film hvor jeg godt kan se det er virkelig smart og virkelig flot, og så syntes jeg der er dem der udnytter teknologien fordi det tiltrækker lidt opmærksomhed og en hel del penge.

That being said, så skal jeg da gerne se Jurassic Park i 3D, så de film første gang da jeg var helt lille, og for mig er de stadig værre end den værste gyser jeg kunne se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

2 timer siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

1 dag siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

2 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

2 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

2 dage siden

Aktive debatter