Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Den mest romantiske film

Afstemning: Den mest romantiske film

Kærlighed, filmkys og masser af sød romantik

Stem op!
22
Stem ned!
-1
(reset)

I anledning af Valentinsdag den 14. februar har vi sat en afstemning igang for at finde frem til den mest romantiske film nogensinde.

På hjerternes dag er det oplagt at finde champagne og chokolade frem, og plante sig foran skærmen med en rigtig sukkersød tårerperser.

Har du brug for lidt vejledning til, hvilken film du skal se, har vi sammensat en liste over de 50 mest romantiske film.

Stem på de fem film, du mener, er de mest romantiske nogensinde ud fra listen forneden.

Hvis du begrunder dit svar i kommentarfeltet, eller hvis du har et godt argument til en film vi måske har glemt på listen, så deltager du samtidig i konkurrencen om en kasse med fire flasker bobler og en æske chokolade, som du kan dele med din udkårne, eller fortære for dig selv, på Valentinsdag.

Konkurrencen slutter den 16. februar kl. 16.00.Tak til SPOT deal for at sponsorere den romantiske præmie.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicoline

Hvem vandt?

Tora Eff

Konkurrencen er afsluttet. Vi vil straks finde vinderne.

mvh

tora - kino.dk

Nicoline

Beauty and the Beast, Ghost og Lady and the Tramp. Titanic fordi den kan få enhver til at tude, The Notebook, fordi det er verdens sødeste kærligheds historie, Beauty and the Beast og Lady and the Tramp, ford de viser at der godt kan være kærlighed mellem fattig og rig, grim og smuk og andre modsætninger, og Ghost fordi historien om en Sam der bliver dræbt men forbliver på jorden som spøgelse på grund af hans kærlighed til Molly fortryller mig hver gang jeg ser den :-)

Rasmus

For mit vedkommende bør romantiske film ikke kun centrer sig omkring kærlighedsplottet, men må også have noget mere at byde på. Det har højst sandsynligt sit grundlag i, at jeg er af hankøn og gerne vil have romantikken afvekslet af andre elementer.
Lady and the Tramp gør sig gældende da den henvender sig til et bredt publikum og var i det henseende en af mine første bekendtskaber med kærlighed på film. Dertil er kødbollescenen gået hen og er blevet ikonisk for hvordan man spiser spaghetti med kvinder.
Annie Hall fortjener at være på listen, da den skildre romantik på en humoristisk virkelig måde, som kun Woody Allen kan gøre det.
The Notebook fungerer bare. Vi følger fortællingens åbenbaring gennem Allie og forstår i takt med hende fortællingens betydning fortalt igennem Noahs historie. Og så er det bare en fin slutning.
Gone with the Wind er med, fordi den overraskede mig. Jeg regnede ikke med at kunne se filmen i et træk, men jeg var faktisk meget imod en indlagt pause omkring midten. Jeg har aldrig været meget for sæbeopera og den slags, men filmen er faktisk rigtig god.
Jeg synes dog I har glemt The Fountain fra 2006. Selve handlingen er måske så som så, men derimod spiller hele æstetikken i filmen rigtig godt sammen med den kærlighed som skildres. Og soundtracket finder jeg stadig frem når jeg er i humør til den slags. Den bliver måske mere en romantisk film end bare en romantisk fortælling.
Fælles for disse fem er den adspredelse som jeg kan savne i romantiske film, ganske vist bestemt ud fra et subjektivt synspunkt. Dermed ikke sagt at de resterende film ikke er fantastiske romantiske fortællinger, men de her skiller sig ud fra de andre på en eller anden måde.

Camilla Edelbo Kold

Jeg er en "sucker" for alle romantiske film, så at bede mig vælge i mellem dem er som at stikke en kniv i hjertet på mig. Men i forsøget fik jeg da udvalgt 5... Titanic, Love Actualy, Pride and Prejudice, Den eneste ene og naturligvis: BORTE MED BLÆSTEN... Det der udskiller flere af disse film er at de holder sig fantastisk op ad bøgerne/begivenhederne de er lavet over. Borte med blæsten og Titanic især.
Jeg elsker dem !!!

Pernille

1) BBC's mini-serie Pride and Prejudice (1995) - Efter at have set BBC's udgave af Pride and Prejudice, var min skuffelse noget stor over Keira Knightley, Matthew Macfadyen og alle de andre kønne ansigter. Essensen af karakterne og historien gik tabt dels forkortelse af historien og smukke fremfor gode skuespillere.
Jennifer Ehle og Colin Firth er det perfekte par til at fange gnisten mellem Elizabeth Bennet og Mr. Darcy. Det er en dejlig historie, som har givet inspiration til mange andre kærlighedsdramaer gennem tiden. Jeg må sige, at jeg elsker ironien og de små twist, Jane Austen hist og her putter ind mellem linjerne.

2) Amélie (aka. The Fabulous Destiny of Amélie Poulain) (2001) - Dejlig og skæv fransk kærlighedskomedie. Jean-Pierre Jeunet's originalitet er et frisk pust til den lange liste af Hollywood's "perfekte" kærlighedsballader og så er Audrey Tautou helt bedårende i rollen, som Amélie.

3) BBC's min-serie Sense and sensibility (2008) - Endnu engang må jeg beundrer BBC for at finde en perfekt casting: Hattie Morahan er perfekt til den fornuftige og dog følsomme Elinor Dashwood, Charity Wakefield som den overfølsomme drømmer Marianne Dashwood og Dan Stevens, ja han er jo som skabt til det romantiske univers (både som Edward Ferrars og som Matthew Crawley i Downton Abbey), så Kate Winslet, Emma Thompson og Hugh Grant (fra. 1995 udgaven) må, trods udemærket præstationer, vige for et bedre cast og et bedre udlæg af den originale historie.

4) Den eneste ene (1999) - To mennesker, hvis liv har taget en helt forkert og kompliceret retning, finder hinanden midt i livets rod og deres ufuldkommenheder - mere dansk bliver det vidst ikke. En skøn komedie, man ikke kan lade vær at holde lidt af.

5) The Notebook (2004) - På trods af et væld af klichéer, kan jeg ikke lade vær med at holde af og med Noah Calhoun's vedholdenhed og ihærdighed.

Rosauser/958822

Jeg stemte bl.a. på Brokeback Mountain fordi jeg syntes at den er en helt anderledes romantisk film som langtfra er idyl det meste af tiden og den sætter også fokus på nogle vigtige problemer. Samtidig valgte jeg den også fordi dejlige Heath Ledger er med.

Atrice

Jeg stemte på følgende film:

Titanic - smuk og storslået kærlighedsfilm
Moulin Rouge - helt klart en af mine yndlingsfilm, hvor man næsten holder vejret i flere timer
Love Actually - filmen jeg ser hvert år til jul, fordi den får mig i den helt rigtige stemning
Gone with the Wind - bare en klassiker... Rhett... *sukØ
Dirty Dancing - hvordan kan man undgå at blive forelsket i Patric Swayze i denne film?

Omend jeg nu mener I mangler Grease på den her liste... den ville jeg gerne have stemt på, men den var der ikke :(

Michael S. Møller

Tænkte nok de var blandt de mest sete/stemte film.. Men de er også gode film begge to..!! Men en Action film engang imellem gør nu heller ikke noget.. ;-)

Aia Sophia

Jeg synes at Gone with the wind er den helt klart mest romantiske film jeg nogensinde har set og jeg bliver rørt til tårer hver evig eneste gang jeg ser den. Og så kan jeg slet ikke forstå hvorfor den ikke er højere oppe på listen ...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.