Martin Scorsese skal filmatisere Jo Nesbø-krimi

'Snemanden' kommer til Hollywood
Martin Scorsese under optagelserne til 'Shutter Island'
(© Paramount Pictures)

Det er ikke kun på bestseller-listerne, at skandinaviske krimier har deres vante gang i disse tider. Også filmselskaberne øjner muligheden for en succes, og med Stieg Larssons Millennium-trilogi er vejen banet.

Norske Jo Nesbø er oplagt at filmatisere med sine allerede filmisk fortalte krimiromaner, og hans Headhunterne har med succes trukket skandinaver i biografen. Ligesom en filmatisering af Lars Keplers 'Hypnotisøren' er på vej.

Nu har Hollywood taget de succesrige, skandinaviske krimier til sig, og i forlængelse af David Finchers decemberaktuelle filmatisering af 'Mænd der hader kvinder', melder Martin Scorsese (Shutter Island) sig på banen.

Scorsese har tilføjet en filmversion af Jo Nesbøs 'Snemanden' til sin kalender. Thrilleren handler om kriminalbetjenten Harry Hole, der skal finde en seriemorder, der altid efterlader en snemand på gerningsstedet og dermed konsekvent slår ihjel på vinterdage.

Hvornår Martin Scorsese skal presse optagelserne til 'Snemanden' ind i sin i forvejen proppede kalender, er endnu uvist, men i første omgang kan vi opleve en mere familievenlig Scorsese bag eventyrfilmen Hugo, der får premiere den 15. marts 2012.