Manden bag dragen i 'Hobbitten'

Benedict Cumberbatch taler om "at spille" Smaug i Tolkien-filmen
Benedicht Cumberbatch (tv.) og Martin Freeman i 'Sherlock'
(© BBC)

Tolkien-fans verden over har sikkert allerede læst, at Benedict Cumberbatch skal lægge stemme til dragen Smaug i 'Hobbitten'.

Men hvad de færreste ved er, at han dermed også skal udføre performance capture på samme måde, som Andy Serkis gør med Gollum.

I et interview med det amerikanske filmsite Collider fortæller Cumberbatch, at han skal agere fysik for dragen:

"Jeg kommer ikke bare til at indtale voiceover, så det bliver en fysisk rolle, hvilket jeg ikke er fremmed over for. Jeg var med i 'Frankenstein' af Danny Boyle på National Theatre, og det at spille monstret i dette stykke var meget lige-på-og-hårdt."

Benedict Cumberbatch er allerede begyndt at træne i fitnesscentret som forberedelse til den fysisk krævende performance capture.

"Jeg er allerede begyndt at træne og gør forskellige bevægelsesøvelser, så jeg kan være smidig til den vigtige heldragt med kugler på, og som ellers er kendt som motion-capture. Men jeg kan ikke vente. Jeg er rigtig spændt. Jeg skal begynde at optage i januar."

Med rollen som Smaug bliver Benedict Cumberbatch genforenet med sin kollega fra TV-serien 'Sherlock', Martin Freeman, der skal spille hovedrollen som hobbitten Bilbo Baggins.

Hobbitten - del 1 får premiere den 25. december 2012.