Steve Jobs er død

Apples grundlægger stod også bag Pixar
Steve Jobs blev kun 56 år gammel
(© Getty Images)

En af verdens mest innovative mennesker er død, 56 år gammel. Steve Jobs blev født i San Francisco den 24. februar 1955, og i 1976 grundlagde han sammen med Steve Wozniak og Ronald Wayne computerfirmaet Apple.

I 1986 købte Jobs The Graphics Group, der senere skulle blive til Pixar, fra LucasFilm. Teknologien bag blev solgt til Disney, og i 1995 havde den første 100 procent CGI-animerede spilledefilm Toy Story premiere med Steve Jobs som excecutive producer.

Efter en periode, hvor Pixar og Disney ikke kunne enes om deres partnerskab, blev Pixar købt af Disney for 7,4 milliarder dollars. Da handlen var afsluttet, blev Jobs den største aktionær i Disney med omkring syv procent af firmaets aktier. Samtidig blev Steve Jobs en del af Disneys bestyrelse.

Men Steve Jobs er nok bedst kendt for sit arbejde i Apple, hvor han revolutionerede måden at tænke brugerdesign med sine Mac-computere, iPod, iPhone og ikke mindst iPad. Som en karismatisk leder er hans taler blevet mødt med stor begejstring fra alverdens teknologientusiaster, og brandet Apple regnes for et af verdens mægtigste.

Steve Jobs døde natten til torsdag den 5. oktober af en kræftsygdom, som han har haft siden 2004.

Som afslutning kan det nævnes, at instruktøren Steven Spielberg har sagt om ham: "Steve Jobs er den største opfinder siden Thomas Edison. Han gav os adgang til hele verden med vores fingerspidser."