kino.dk anmelder: Kung Fu Panda 2

Ikke helt så pandastisk
Jack Black er tilbage som pandaen Po
(© UIP)

Hvordan finder man den indre ro, når man er forældreløs kung fu-panda og dragekriger? Det er målet for titelpersonen i den stort anlagte efterfølger til 2008s morsomme, originale og underholdende animationsfilm ’Kung Fu Panda’. Toeren er visuelt overdådig, oveni købet med knivskarp 3D, men desværre halvt så sjov og knap så opfindsom som sin forgænger.

Vi er stadig i Kina, og pandaen Po skal sammen med sine kung fu-udøvende venner Tiger, Trane, Knæler, Hugorm og Abe besejre påfuglen Shen og hans altødelæggende våben. For at kunne overvinde sin fjende skal Po finde sin indre ro, hvilket betyder, at han må komme overens med sin (finder vi hurtigt ud af) dystre fortid.

Humoren er en væsentlig del af Kung Fu Panda-universet, og ud over enkelte spidsfindige påfund (fx en alt for klodset Po, der forsøger at snige sig igennem en landsby uden at blive set) er det her, toeren viser svaghedstegn over for en velfungerende etter. Filmens jokes er ofte for gennemskuelige, fordi de i bund og grund minder om etterens. Omvendt er karaktererne (og stemmerne bag, dvs. bl.a. Jack BlackAngelina Jolie og Jackie Chan i originalversionen) stadig i sig selv morsomme, så man føler sig i godt selskab filmen igennem.

Hvor etteren fokuserede på at udleve sin drøm og ikke lade sig kue af andres mistro, handler toeren om at finde sin indre ro. Po er plaget af sin fortid, og filmen viser gentagne gange glimt af hans forældre og barndomen som nuttet pandaunge. Han husker kun fragmenter af en voldsom begivenhed, som er den, der gør det umuligt for ham at finde sin indre fred. Man fanger som publikum dog lidt for hurtigt sammenhængen mellem hans fortid og nye fjende, hvilket gør det lidt kedeligt at følge Pos selvrealisering.

Men selvom plottet kunne være bedre, og humoren virker mindre skarp end tidligere, vil Kung Fu Panda 2 formentlig underholde sit publikum med sine karakterer og flotte animationer.

3/6 stjerner

Uenig med Daniel? Start diskussionen i kommentarfeltet.