Cookie- og Privatlivspolitik
Valhalla-tegner om Marvels Thor

Valhalla-tegner om Marvels Thor

Peter Madsen deler ud af sin viden om den nordiske, filmaktuelle gud

Stem op!
4
Stem ned!
-1
(reset)
Den premiereaktuelle superheltefilm 'Thor' er baseret på Marvels tegneserie, der første gang udkom i 1962. Men Thor er også en gud fra den nordiske mytologi, og så er han en af hovedrollerne i den danske tegneserie 'Valhalla' (1979-2009).

Vi har stillet Valhalla-seriens tegner Peter Madsen en række spørgsmål om sit forhold til Thor.

Hvad er dit forhold til Marvels Thor - har du læst tegneserien?
"Ja, og jeg har først og fremmest læst forfatter og tegner Walter Simonsons version, selvom jeg også har læst de helt gamle hæfter fra 1960erne af Stan Lee og Jack Kirby."

Så du til karakteren, da du skabte 'Valhalla' og din egen Thor?
"Nej, det gjorde jeg ikke. Vi er gået en helt anden vej. Vi har kigget meget på de gamle middelalderkilder, og vi er inspireret af Asterix og Lucky Luke. Rent grafisk er jeg dog også inspireret af Walter Simonson, især hans brug af lydord."

Hvad er den største forskel på din Thor, den ”rigtige” Thor og Thor fra Marvels tegneserie?
"Det er jo svært at gætte, hvordan den oprindelig Thor var, for vi kender kun til ting om ham, der er skrevet ned efter kristendommen. Men Odin er jo den helt store gud, ikke Thor. Men Thor er den, man kender - han er en slags bondegud, hvor Odin er aristokraten. I 'Valhalla' har vi fået bulderbassen frem i ham, men han skal ikke blive en ren cirkusklovn, for han har også det heroiske i sig. På det punkt er Marvels Thor den ægte heroiske. Det sjove er, at man ikke har givet ham skæg, men han har i stedet langt lyst hår og er glatbarberet som en surfer. Desuden er dragten ikke inspireret af vikingeklæder, men af Richard Wagners operaer."

Hvorfor er Thor særlig interessant blandt guderne?
"Han er mere tilgængelig og mere menneskelig. Han rummer mange forskellige facetter. Men han er ikke mere spændende end mange af de andre guder, fx Loke."

Kunne du tænke dig at instruere en ny Thor-film?
"Nej, jeg har mere lyst til at lave tegneserier end film. Filmmediet er spændende, og jeg har selv snuset til det. Der er mange penge involveret, og der er mange holdninger, der skal tages højde for, så tegneserien passer nok bedre til mit temperament."

Hvad synes du om det du hidtil har set fra den nye Thor-film?
"Det ser pisseflot ud! Der er noget med de der superhelte, som bliver flottere og flottere. Engang blev tingene mere og mere glatbarberet, men nu går man også i en anden retning, hvor tingene er mørkere fx 'Batman Begins'."

Kan man overhovedet sammenligne superhelte med guder?
"Det er jo mytologier det hele, men der er ikke nogen, der decideret tror på superhelte, så der er selvfølgelig en markant forskel."

Hvis man skulle filmatisere endnu en af de nordiske guder - hvem er så mest oplagt?
"Jeg kunne godt tænke mig at se en film om Loke, som er den mest komplekse af de nordiske guder. Han er tæt på Thor, men helt anderledes end ham. Det kan sammenlignes med et fokus på Judas’ forhold til Jesus. I Valhalla er han nok en djævel, men en sympatisk djævel."

Skal du se Thor-filmen?
"Ja, jeg skal."

Kommer de flere Valhalla-albums?
"Nej, vi er færdige og slutter naturligt med Ragnarok. Vi har lavet en definitiv version af alle 15 albumhistorier samlet i fem hardcover bøger."

Thor kan lige nu ses i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

12 timer siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

1 dag siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

3 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

3 dage siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

2 uger siden

Aktive debatter