Cookie- og Privatlivspolitik
Kino.dk anmelder Scream 1, 2 og 3

Kino.dk anmelder Scream 1, 2 og 3

Bliv opdateret på Scream-mytologien 

Stem op!
5
Stem ned!
-1
(reset)
Vi klæder dig på til en blodig tur i biografen med Scream 4 ved at anmelde de første tre film i serien. 

Lad os høre din mening om anmeldelserne i kommentarfeltet forneden!

Læs også vores interview med instruktøren Wes Craven.
 

Dimension Film

Scream (1996)
Traditionen tro, er den første Scream-film også den bedste! 

Da ’Scream’ udkom, var den et tiltrængt friskt pust til slasher-genren. I dag virker oplevelsen og de selvbevidste gyserreferencer selvsagt mindre revolutionerende, men man skal blot gense den bundsolide åbningsscene med Drew Barrymore for at forstå filmens semi-klassiske status. Filmens styrke er først og fremmest Kevin Williamsons yderst velsmurte manuskript, der leveret af de attraktive teenagere (Neve Campbell har aldrig været sødere) og eksekveret af den ikoniske maskemorder hiver konceptet op på et kløgtigt meta-niveau. Samtidig gør de farcelignende elementer leveret af Courteney Cox, David Arquette og den forfriskende kluntede Ghostface-morder ikke gyset mindre effektivt - hvilket bestemt ikke altid er tilfældet, når humor og uhygge mødes.

 

 Dimension Film

Scream 2 (1997)
Seriens toer solgte flere billetter og blev flere steder også bedre anmeldt - en udvikling der formentlig hang mere sammen med fænomenets vækst end helhedsindtrykket. ’Scream 2’ er ret solid, men den slår bestemt ikke originalen.

Efterfølgeren lykkes uden tvivl flere steder, bl.a. ved tilføjelsen af en ekstra metadimension med filmen-i-filmen, Stab. Også mordet på filmnørden Randy, der med morderen i røret jages og slagtes for højlys dag, er helt på niveau med originalens succesfulde miks mellem det grusomme og det uhøjtidelige. Desværre halter toeren gevaldigt i sin afslutning. Williamsons manus såvel som Cravens instruktion fremstår mere (ufrivilligt) komisk end tilfredsstillende. Det sidste indtryk, når maskerne falder og morderne afsløres, lever simpelthen ikke op til filmens ellers fine spændingsniveau.

 

Dimension Film

Scream 3 (2000)
Fraværet af den originale skaber og manuskriptforfatter Kevin Williamson er intet mindre end fatalt for seriens tredje akt.

Som i enhver gyser med et bare nogenlunde budget, leverer ’Scream 3’ selvfølgelig et par underholdende gys - i dette tilfælde med mordet på Liev Schreibers karakter. Når det så er sagt, byder treeren på den ene fejl efter den anden, og op til flere pinlige præstationer i form af nye ansigter, man blot ønsker henrettet hurtigst muligt. Et overforbrug af metareferencer gør universet direkte utroværdigt, og afslutningen – ja den tror man er løgn! At ’Scream 3’ blev lavet med henblik på at lukke trilogien, er absolut ingen undskyldning for filmens forcerede behov for at afdække mytologien, så alle puslespilsbrikkerne passer. Resultatet blotter, at Scream-konceptet aldrig har handlet om hvem morderen er, men om hvordan denne myrder. 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hansonuser/273017

1 er klart den bedste! I 2érn samt 3éren begyndte man at kører plottet for langt ud og filmen blev utroværdig

Movie-fanatic

Jeg kunne ikke være mere uenig!!!!!!!!!

1tteren, som Kino.dk udråber til at være den absolut bedste?, indeholder faktisk kun, den exellente åbningsscene, der er nævneværdig!!!! Resten er lidt tamt og middelmådigt! Jeg var en af de MANGE - måske derfor at salgstallene steg? - der FØRST blev "fan af serien" da jeg så 2eren!!!

Jeg ser - uanset manglende bagmænd i 3eren - HELE Scream-trilogien, som en helhed, og som sådan syntes jeg at den var en klassiker! Der er tale om en "anderledes" teen-slasher, der - på mange måder - brød med de tidligere traditioner! Humoren var i centrum, og opfindsomheden viste sig ret ofte i alle 3 film!

Jeg har set en del af denne type film, og den KAN være en rædselsfuld, tåkrummende oplevelse! Da jeg blev præsenteret for "Saw", altså etteren, var jeg da også behageligt overrasket - MEN alle efterfølgere i DEN serie.............STANK!!!!!!!! Miserabelt venstrehåndsarbejde! Dårlige plots (var der overhovedet nogen?) elendige historier, og ikke mindst ELENDIGE skuespillere!

Det der gør Scream-serien lidt unik, er den høje kvalitet af filmfolk OG skuespillere, der ligesom arbejder vidre med de forlagte ting, på en måde, så man føler sig i "expert-hænder"!!!!!!

Jeg glæder mig til at se den 4. i serien: ) ...og satser på at Wes Craven har noget vildt "i ærmet" til os: )

PS.
Jeg fik VIRKELIG kvalme, da jeg læste at Wes Craven, nærmest føler det som en synd, at genindspille hans film??????? Hvor krukket og ynkelig, kan man dog blive!!!!! Han burde da vågne lidt op, og føle sig beæret over at ANDRE kunstnere, er blevet inspireret og føler trang til at arbejde med hans ting???? Men MÅSKE er Wes Craven en selvhøjtidelig, eneherskende og LIDT for selv-fed type?????????

Danieluser/178270

og de efterfølgende var lort...hvorfor skal film laves lige som tv-serier...en endeløs følgeton hvor det bare er indpakningen der sælger..

ania

jeg syntes nr.1 var rigtig god,med masser af chock, og
skønne unge mennesker der bliver dræbt en efter en:)

nr. 2 var også rigtig fed,men man ved ligesom hvad man går
ind til når man tager ind og ser den masser af chock, og en
der render rundt og slagter en masse :))men jeg elsker
dem og kan ikke få nok af dem:))

nr:3 var nok den dårligeste, men den er værd at se :))

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Det helt centrale er den manglende historie - vi ser kun flig af noget, og kender ikke vores hovedperson nok til at vi synes han er interessant.

6 timer siden
mette

Fed liste. Mangler dog to af mine favoritter: The Game og Primal Fear

9 timer siden
Jensuser/8141
Jensuser/8141

The Sting med Robert Redford og Paul Newman havde da den vildeste og mest overraskende slutning på en film og den burde have været med

10 timer siden
madsjakobuser/535626
madsjakobuser/535626

Mangler helt sikkert på denne ellers gode liste...

11 timer siden
Antaeus

Der er ingen tvivl om at Harry Potter universet og film-fortsættelserne foregår i et fantastisk og magisk univers. Men her hører ligheden også op.

2 dage siden