Cookie- og Privatlivspolitik
Ulrich Thomsen: ”Jeg tisser ikke i bukserne, bare fordi de sidder overfor mig”

Ulrich Thomsen: ”Jeg tisser ikke i bukserne, bare fordi de sidder overfor mig”

Den premiereaktuelle dansker om at spille sammen med Hollywoods største

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Ulrich Thomsen har formået at skabe en karriere i Hollywood med film som The World is Not Enough (1999), Ridley Scotts Kingdom of Heaven (2005), Hitman (2007) og The International (2009) på cv’et.

I 2011 medvirker den danske skuespiller i hele to internationale produktioner. Den nye udgave af polargyseren The Thing og heksegyseren ’Season of the Witch’, der får premiere den 20. januar.

Season of the Witch spiller Thomsen en korsridder, der skal transportere en farlig heks i selskab med selveste Nicolas Cage.

Vi fangede stjernen til en snak om hans karriere over there.

Hvad har du gang i lige nu?
Jeg er på vej til Toronto for at lave ekstra optagelser til ’The Thing’.

Fortæl lidt mere om ’The Thing’. Er det en remake eller en prequel til John Carpenters film af samme navn?
Det er en prequel. Den slutter, hvor Carpenters starter. I princippet er det jo den samme film som sådan.

Har du en god fornemmelse af den?
Ja, manuskriptet er rigtig godt, så jeg har en god fornemmelse. Jeg tror det kommer til at se skide godt ud. Det er jo klart, at meget af det er effekter, så når man optager, virker det utrolig corny og ser helt åndssvagt ud. Men når materialet lander på klippebordet og har været igennem en computer, ser det jo fantastisk ud. Det er en horrorfilm, så det er i bund og grund effekterne, der skal sælge filmen.

I piller ved en moderne klassiker, så forventningerne er ligesom sat.
Det er klart, og alle har det sådan. Der er mange der siger ”nej, er I sindssyge, lad dog vær med at pille ved den!”

… men der er en ny generation af publikum, som ikke kender Carpenters version.
Ja, og man kan samtidig sige, at selv Carpenters version var et remake, så det er lidt sjovt, at folk mener, det pludselig skal stoppe med hans film.

 

The Thing 
'The Thing' anno 2011

Du er aktuel med den okkulte gyser ’Season of the Witch’. Hvad synes du selv om den?
Jeg har ikke set den endnu, så jeg har ikke nogen fornemmelse for den rigtigt. Men du har set den, er den noget værre lort?

Nej, men det en film for folk, der kan lide den bestemte genre, der kan nyde Nicolas Cage og værdsætte lidt tongue-in-cheek-action. Filmens midterstykke fungerer bedst, og det er heldigvis der, du er mest med.

Hmm. Altså, jeg kan jo godt lide skuespillere som Nicolas Cage og Ron Perlman. Og instruktøren lavede engang en fin film, der hed ’Kalifornia’, så jeg følte, at det var et okay projekt. Det ikke er den største rolle jeg har spillet, men sådan er det jo.

Fortæl om castingen, hvordan blev du involveret?
Jeg lavede et bånd til instruktøren og producenterne. Det var en scene, hvor min karakter begynder at få mistanke om, at deres mission ikke er helt reel. Jeg sendte det, og det var det.

I ’Season of the Witch’ spiller du over for Christopher Lee. Hvordan var det?
Ha ha, det var ret hyggeligt. Han har jo en dansk kone, så han ringede hende op og fik mig til at snakke med hende. De er alle sammen ret søde, der er selvfølgelig et par enkle, der er blevet helt forfærdelige af at være kendte, men de ville vel alligevel ikke være til at være i nærheden af.

Nicolas Cage er en skuespiller, folk enten elsker eller hader. Hvad var dit indtryk af manden?
Jeg var positivt overrasket. Han var sgu virkelig sød og ydmyg. Han gik til det som en ganske almindelig mand. Han har flere skøre roller bag sig, men han var virkelig ligetil i virkeligheden. Jeg havde skrevet et manuskript, og det var han flink til at læse på en halv dag og komme med kommentarer til. Min egen agent har ikke engang læst det endnu. Det er klart, hvis han bliver lidt reserveret, når alle genkender ham, og det bliver vist misforstået som stjernenykker. Men folk omkring kendte mennesker opfører sig også anderledes.

Nordisk Film 
Ulrich Thomsen med Nicolas Cage

Du har lavet internationale film i ca. 11 år, føler du, at du har fået et bestemt omdømme i Hollywood nu?
Jeg kan da mærke, at jeg har fået foden indenfor. Jeg får tilbudt film nu uden at skulle til casting. Og det er ret fedt! Casterne ved efterhånden godt, hvem jeg er, og hvad jeg har lavet. Men det er klart, at det store internationale publikum stadig ikke aner en skid om mig. Så er der selvfølgelig et lille nørdet publikum derovre, der dyrker danske film … men som sådan er jeg nok bedst kendt af branchefolk.

Når man kigger på dine roller, er de ofte larger than life-karakterer som skurke, helte og historiske figurer og ikke så meget ”the everyday man”.
Ja ja, det er mere ekstremerne vi er ude i, men det er også kun sjovt. Rollen som ”The everyday man” er interessant, fordi han er hovedkarakteren, men han er oftest lidt kedelig, da han skal være sympatisk. Det er sjovt at være skurk, fordi det er sjovt at kunne te sig.

Vil du gerne fortsætte med at blande internationale ramasjang-roller og mere realistiske roller i Danmark?
Helt klart. Jeg er meget i Hollywood for tiden og fokuserer på min karriere der. Tingene går som sagt i den rigtige retning, så det vil jeg gøre så længe, jeg kan. Danmark er så lille et sprogområde, og det er ikke alle og enhver, der får de her muligheder. Så jeg kan kun være tilfreds med, hvor jeg er nået.

Bliver du star struck foran en Sean Penn, Jeremy Irons eller Nicolas Cage?
Det var ret stort, da jeg lavede James Bond helt i starten. Og det er klart, at folk som Sean Penn er imponerende, men når man møder dem, er de jo bare ganske almindelige mennesker. Så nej, jeg bliver ikke rigtigt star struck. Jeg synes de er interessante at møde og snakke med, men jeg sidder ikke og ryster på hånden og tisser i bukserne, bare fordi de sidder overfor mig.

Hvad er højdepunktet i din internationale karriere indtil videre?
Jeg ved ikke, om jeg har nået et højdepunkt endnu. Det er klart, at den første rolle i James Bond-filmen var et kæmpe højdepunkt, men ikke rollemæssigt. I ’Season of the Witch’ spiller jeg derimod en af hovedrollerne i en stor genrefilm, så det er også et slags højdepunkt for mig. Men når jeg tænker over det, er min casting med Robert De Niro for fem år siden nok højdepunktet på mange måder. Han er min store helt. Jeg fik ikke rollen, men jeg synes det var stort, og det står som noget specielt. Højdepunktet? Det stiger stadig stødt og roligt.

Hvem drømmer du om at arbejde sammen med?
Jeg har lige lavet en casting til Clint Eastwoods nye film (J. Edgar, red). Ham respekter jeg på plan med De Niro, så det var interessant. Det er en lille rolle, men det var sgu ret fedt. Jeg ved ikke, om jeg ramte helt rigtigt, og så er jeg ti år for gammel til rollen … Men nu må vi se. Der findes mange gode instruktører. Jeg har også lige været til casting hos Bryan Singer.

… på hvilket projekt?
Han skal lave ’Jack og Bønnestagen’. Ellers er der jo altid et ikon som Martin Scorsese, og så holder jeg altså meget af danske instruktører som Kristian Levring og Anders Thomas Jensen…

Hvad med Susanne Bier?
Ja Susanne … hvordan kunne jeg glemme hende? … jeg befinder mig i lidt af et smørhul.

Hvad var din sidste store filmoplevelse og hvad bliver den næste?
Jeg har lige set ’Once’. En moderne, helt skrabet og enkel musical. Den var betagende, rørende, godt udført og interessant, fordi den er lavet for ingenting. I 2011 glæder jeg mig til at lave mit eget projekt, som jeg selv har skrevet og selv skal instruere. Det er en engelsksproget kærlighedshistorie om to mennesker. En moralsk historie om at slå ihjel og bekrige hinanden. Om at våben intet løser. Kærligheden skulle jo gerne vinde i sidste ende!

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonasuser/15903

Den har premiere d. 3 November..

Mads Frederik

Den kommer sidst på sommeren i USA. Så Oktober i Danmark?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.