Cookie- og Privatlivspolitik
Eksklusivt interview med M. Night Shyamalan

Eksklusivt interview med M. Night Shyamalan

"Tag ansvar og find vejen ud af helvede."

Stem op!
3
Stem ned!
-1
(reset)

Instruktøren M. Night Shyamalan har skabt sig et navn som manden med de overraskende slutninger. Film som Den sjette sans, Unbreakable og The Village excellerede alle i plot-twists til sidst, som de færreste havde set komme.

Nu har han overladt instruktørstolen til sin nyeste film til Dowdle-brødrene (Quarantine), men han er stadig idémand og producer på horror-thrilleren Devil.

Filmen handler om lille gruppe mennesker fanget i en elevator, og efterhånden indser de, at selveste Djævelen er iblandt dem.

'Devil' er den første af flere Shyamalan-producerede film i serien 'The Night Chronicles'.

Kino.dk fik lov til at tale i telefon med instruktøren, og i den anledning havde vi spurgt brugerne, hvad de ville spørge M. Night Shyamalan om.

Se om du fik dit spørgsmål med her.

Hvordan er det ikke at instruere din egen historie denne gang?
"Skræmmende til at starte med. Men jeg var glad for at have nogen til at fortolke historien på deres egen måde, og det endte med at blive noget helt andet, end jeg oprindeligt havde troet.

Jeg fandt også ud af, at producerens rolle er at støtte instruktørens vision, og det var jeg rigtig glad for at prøve. Vi kunne lære rigtig meget af hinanden."

Hvad var den største udfordring ved at overlade instruktøransvaret til andre?
"Forskellige filmskabere har forskellige tilgange. Nogle er mere action-orienterede, nogle er gode til det følelsesmæssige, og endnu andre gode til drama.

Det mest udfordrende er at se idéen ændre sig fra, hvordan jeg ville have instrueret den og overlade den til andre, som har deres eget bud på stilen og historien."

Hvad er idéen bag 'Devil'?
"Det var en idé, jeg havde om at lade handlingen foregå i et meget lukket område med en række mennesker, hvoraf én af dem er morderen, og i denne film er det altså selveste Djævelen."

Tror du på Djævelen?
"Filmen handler om fem mennesker, der tager en elevator, og som ikke vil tage ansvar for de ting, der sker med dem. En af dem prøver rent faktisk at gøre det, og det bliver vejen ud af et metaforisk helvede. Hvis man ikke tager ansvar, føler man sig som et offer, og man føler sig fanget af de ting, der sker med én."

Men tror du selv på Djævelen, ikke som en metaforisk, men som en religiøs karakter?
"Nej, jeg tror ikke på Djævelen som en religiøs figur?"

Hvad kan du sige om 'The Night Chronicles'? Er det en slags Hitchcock Presents i nye klæder, eller hvordan vil du karakterisere konceptet?
"Det har et filmserieformat, som jeg holder meget af. Det giver mulighed for at fortælle mange flere historier og meget mere varierende historier. 

Når min karriere er slut, vil jeg gerne have mulighed for at kunne sige, at jeg fortalte en masse historier. Det skal være det, folk husker mig for. Den næste film er helt urelateret til 'Devil' og kommer til at hedde 'Reincarny'."

Ud over Luftens sidste mester har alle dine film været thrillere og gysere. Er det tid til en komedie efter 'The Night Chronicles'?
"Ha, ha, det er sjovt, du siger det, for jeg har lige talt med en anden om det samme. Jeg kan godt lide stilen, så nu må vi se, om det kan lykkes. Men jeg har overvejet det."

Hvilken af dine egne film er din favorit?
"Jeg synes, at 'Unbreakable' er den mest cool. Men den, jeg som instruktør er mest glad for, er 'The Village'."

Hvilken er din favoritfilm af alle?
"The Godfather er nok den bedste film, jeg har set, men min yndlingsfilm er Jagten på den forsvundne skat."

Hvor får du dine idéer fra?
"Jeg får de her små idéer, som klæber sig fast og udvikler sig som en snebold. Jeg kommer til at tænke på, hvem karaktererne skal være, og hvilken verden handlingen skal foregå i. Det bliver som et puslespil, jeg skal løse, og det bliver en besættelse for mig at løse det i mit hoved."

Teksten på plakaten til ’Devil’ er ”Everything Happens for a Reason”. Det synes at være et gennemgående tema i dine film. Er det tilfældigt?
"Ha ha, nej det er helt tilfældigt. Det var noget, marketingfolkene fandt på."

Vi talte med Bruce Willis for nogle måneder siden, hvor han fortalte, at han skulle lave en film med dig, og at manuskriptet er magisk på den der specielle Shyamalan-måde. Kan du fortælle mere om dette projekt?
"Jeg arbejder faktisk på to projekter lige nu, og det er det ene af dem. Det bliver en old school thriller baseret på en idé, jeg har haft et stykke tid. Det bliver en film med mange følelser, så jeg glæder mig til at komme i gang med den."

Kommer der flere Luftens sidste mester-film?
"Jeg håber det, for jeg er glad for resultatet af den første film. Men det afhænger af Paramount og deres kalender."

Hvem vil du helst sidde fast i en elevator med?
"Af alle? Prince, ha ha. Det ville være ret interessant."

Hvad kan du bedst lide: at instruere, producere eller skrive manuskript til film?
"Det er faktisk et meget godt spørgsmål. Der er mindst pres på klippedelen af filmprocessen, fordi jeg er mere dømmende end skabende. Men jeg tror egentlig, at jeg er gladest for at skrive manuskripter."

Når du laver en ny film, tænker du så mest på, hvad folk tænker, eller hvad du selv godt kan lide?
"Til at starte med tænker jeg på mig selv, men når jeg kommer længere ind i processen, begynder jeg at tænke på, hvordan folk vil reagere på denne historie, som jeg vil fortælle."

Hvordan er det altid at blive målt efter din første film, 'Den sjette sans', som folk tit ser som din bedste film?
"Sådan opfatter jeg det slet ikke. For mig er 'Unbreakable' en bedre film. Jeg tror, det er en falsk historie, som er blevet opfundet, og sådan ser jeg ikke på det."

Devil får premiere den 13. januar.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Amandauser/1027421

: "Ta ansvar og find vejen ud af helvede"

Så må Shyamalan hellere finde ud af at lave bedre film i fremtiden, hvis han ikke vil ende i glemslens sorte gryde [...]

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

1 time siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

1 dag siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

2 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

2 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

3 dage siden

Aktive debatter