Missionen bliver umulig uden Cruise

Tom Cruise bliver måske erstattet af Jeremy Renner i Mission: Impossible-serien. Må man egentlig det?
Tom Cruise er færdig med 'M:I' efter 'Ghost Protocol'
(© UIP)
Af Karsten Jepsen

Man må ikke slå på folk med briller, og man må ikke tage Tom Cruise ud af 'Mission: Impossible'.

Alligevel går der rygter om, at Cruise og hans Colgate-smil måske overlader fanen til den kommende stjerne Jeremy Renner. Renner har senest imponeret i film som The Hurt Locker og The Town og medvirker også sammen med Cruise i Mission: Impossible - Ghost Protocol, der er den fjerde i serien.

Tom Cruise har dog også på det sidste haft svært ved at trække ligeså mange i biograferne, som han plejer. Før i tiden var Hollywood-legenden en sikker satsning. Skubbede man ham ind foran et kamera, var der penge på kontoen.

De tider er forbi for Tom, der med sin mærkelige optræden har skubbet publikum længere og længere væk. Derfor kan Renner, der introduceres i 'Ghost Protocol', blive den dominerende hovedrolle i de følgende film.

Jeremy Renner i 'The Town'

Nyheden om, at Cruise efter 'Ghost Protocol' slet ikke længere skal hænge fra klipper og løbe rigtig hurtigt, gør ondt i hjertet. Hans stunts og særlige intensitet er netop hovedingredienserne i Mission: Impossible-gryden, og de vil blive savnet, hvis han forlader scenen.

Når vi betaler for at se de film, er det fordi, vi vil se Tom Cruise gøre Tom Cruise-ting. Jeremy Renner kan kun gøre Jeremy Renner-ting.

Cruises legeplads
Mission: Impossible-filmene er samtidig også Tom Cruises legeplads. Her får han lov til at køre hurtigt, løbe rundt, hænge i reb og klatre på vægge, imens vi alle sammen kan kigge på ham og synes, han er dygtig. Det ville være en ond gerning at tage det væk fra ham.

Selvom andre spionfilm som Operation Valkyrie og Knight and Day også bød på Cruise-specialiteter, var det ikke værdige erstatninger. Han fik ikke lov til at hænge i et reb med armene ud til siderne en eneste gang.

Jeg tager selvfølgelig sorgerne på forskud, for intet er sikkert endnu, og vi har stadig 'Ghost Protocol' at glæde os til, der ud fra de første billeder byder på masser af Tom Cruise.