Cookie- og Privatlivspolitik
Trailer Battle - Svensk vs. amerikansk vampyrgys

Trailer Battle - Svensk vs. amerikansk vampyrgys

Hvilken trailer er fedest: 'Let Me In' eller 'Lad den rette komme ind'?

Stem op!
4
Stem ned!
-4
(reset)
Den første trailer til Matt Reeves (Cloverfield) remake af den fornyende, svenske horrorfilm 'Lad den rette komme ind' er online.

Tomas Alfredsons svenske film var blandt de mest nyskabende gysere i længere tid med en blanding af socialrealisme og vampyrfilm, og det har udlandet fået øje på. Teaseren viser, at Reeves forsøger at ramme tonen i originalen i både billedstil, uhygge og atmosfære.

I 'Let Me In' spiller Kodi Smit-McPhee (fra The Road) over for Chloe Moretz, som spillede Hit-Girl i superheltefilmen Kick-Ass. Altså er der tale om to meget talentfulde unge skuespillere, hvilket tegner godt for filmen.

'Let Me In' er endnu ikke sat til dansk premiere, men kommer den 1. oktober i USA.

Hvilken trailer synes du bedst om? Den øverste er den amerikanske version, den nederste er den svenske original.Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Amie

Jeg kan helt klart bedst lide den Amrikanske, Trailer.. Men ærligt talt syntes jeg også at det er fedt at det for en gangs skyld er dem der "Efteraber" os, europæer ^^

Kennuser/427417

Jeg har ventet længe, på at kunne få det amerikanske remakes trailer at se. For selvom jeg er meget imod direkte remakes, der ikke er andet end den samme film, bare på amerikansk, så gav jeg mig lidt lov til at glæde mig... bare en smule, udelukkende fordi, at instruktøren hedder Matt Reeves, og for to år siden, gjorde noget så sørgeligt sjældent, at han rent faktisk lavede en original og nytænkende amerikansk blockbuster-monsterfilm - Cloverfield (vel og mærke med hjælp fra geniet J.J. Abrams). Men at dømme ud fra traileren, har Reeves maltrakteret et originalt, europæisk mesterværk, og har skabt hvad der ligner enhver anden amerikansk maskinproduceret mainstream-film, uden det der minder om sjæl eller hjerte. For det er nemlig noget, amerikanerne er yderst bange for (hvilket selvfølgelig er en generalisering, for langt de fleste af de bedste filmoplevelser, kommer naturligvis fra USA).
Jeg kan ikke undgå at blive dybt fornærmet, for Lad den rette komme ind er et mesterværk, i ordets sandets og reneste forstand. Skam jer, Hollywood, for atter engang at voldtage den ægte kunstform, som filmmediet (også) burde være...

Larsuser/180319

de har ikke altid heldet med dem, når de laver en remake. Men vi har alle set mindst een med stort velbehag, og de kan jo være med til bedre at forstå og værdsætte de originale.

Mange af Akiro Kurosava's film er blevet til rigtig gode westerns med bl.a. John Wayne. The Birdcage er også en vellykket amerikansk version, for det er ikke alle, der forstår fransk humor.

Men nattevagten var ringe, the ring var so so, og der er flere andre, som var gode på originalsproget og så blev fuldstændig ødelagt i oversættelsen. Men det er også her problemet ligger - oversættelsen. Amerikanerne gider ikke læse undertekster. Grunden til at fx Festen blev rimelig vel modtaget derovre, var fordi mange med dansk, norsk eller svensk baggrund så filmene.

Svenskerne kan noget med realsocialisme, men man er altså nødt til at lade de amerikanere, at når der skal laves en film med gys, gru og action, så er de altså rigtig gode.

Pointe, det kommer så meget an på, i hvis hænder de lægger en film, om den bliver vellykket.

Maria

Som trailer må jeg sige at den amerikanske giver mig mest lyst til at se filmen, men det gør ikke nødvendigvis den amerikanske film bedere. Jeg har ikke set den svenske udgave. Og jeg kommer nok heller ikke til det, jeg synes det er irriterende at se film på andre sprog end dansk og engelsk. Men jeg kunne godt finde på at se den amerikanske.

camilla

Synes det er fedt at lave filmen igen, hvis man kan gøre den bedre og det har det gjordt med den her film!

Amagerbiouser/891004

Ja, man kan selvfølgelig lade være med at se remaken - men det er fornærmende, de overhovedet bliver lavet. (Tomas Alfredson, instruktøren, er også stærkt utilfreds, men ejer ikke rettighederne.) Remakes understreger de fordomme, man kan have om amerikanere: At de ikke forstår andre kulturer, ikke forstår tvetydigheder, unhappy ends osv. Sort/hvidt, aldrig gråzone, wham-bang, skru op for drama og ned for stemning.

"Låt den rätte komma in" er superb, og jeg kan bl.a. ikke forestille mig, filmens symbolik og meget tvetydige, grumme slutning får lov at overleve i en remake. Jeg spår også, den androgyne Eli bliver ændret til en old-school vampyr. Suk...

Nogen bud på en remake, der lykkedes/blev bedre?

SigneMie

Jeg er personlig meget glad for den svenske version, som jeg synes behandlede nogle interessante aspekter, visse som jeg er sikker på den amerikanske har censureret væk for at gøre filmen mere spiselig.
Jeg må erklære mig enig med Christina, hvorfor tage en fantastisk film og lave en middelmådig remake? Det er et ulækkert udtryk for snobbet nationalisme når man forkaste andres kunstneriske udtryk, stjæler ideen og laver noget der minder om. Fortolkning er en ting, klamt remake noget andet

Christina Tofteskov

Uanset om amerikanernes remake bliver en god film eller ej, så er det efter min mening stadig spild af tid. Filmen er jo allerede lavet, så hvorfor lave en mere? Jeg forstår meget lidt svensk, men heldigvis er det så smart lavet at man kan sætte undertekster på!! Moderne teknologi altså ;o)

Det er sjældent at det lykkedes amerikanerne at lave en vellykket remake, synes jeg. Der er masser af eksempler på gysere, både europæiske og asiatiske, hvor de har genindspillet dem til det amerikanske marked, Nattevagten, The Ring, The Grudge, Dark Water osv. Nogen er okay, nogle er forfærdelige, men ingen lever op til originalerne.

Men som en anden skrev; man kan jo bare lade være med at se dem :o) Så jeg holder mig til originalerne.

Lykkebo

Hvorfor er at amerikanerne altid laver remake af "udenlandske" film .. Kan de ikke bare lære at læse undertekster ! Synes efterhånden det er ret irriterende. Halvdelen af handlinger bliver alligevel altid censuret væk fordi de er så sarte.. Gruer virkelig for "mænd der hader kvinder". Brad Pitt som Blomkvist? No way .. tror sgu ikke denne her bliver meget bedre. Kan man ikke bare acceptere at et andet land kom før en og lavede en genial film? Trist ..

Peter

"Låt den rätte komma in" er så fantastisk castet. Det gennemførte svenske sociale boligbyggeri er også rigtig tæt på dansk, og derfor meget lettere at identificere sig med. Den brændende hospitalsseng i den svenske trailer, kunne jeg slet ikke få ud af hovedet, første gang jeg så den - traileren altså. Og så er Lina Leandersson som Eli, så gennemført uhyggelig, når hun ikke har fået nok at "drikke". Chloë Moretz der så hedder Abby i den amerikanske "Let me in", synes jeg nærmest ser komisk sød ud. Dylan Minnette (Kenny) ser meget mere uhyggelig ud - tror sgu amerikanerne er kommet til at bytte rundt på de 2 roller. Synes nerven er gået ud af den amerikanske, ligesom Nightwatch heller ikke fungerede som amerikansk remake af Nattevagten. Jeg giver også 120% til den svenske! xD

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Godt at høre - og herligt at alle maskiner er ved at være i gang igen.

Jeg glædrer mig til at høre mere om det :-)

1 dag siden
Daniel Bentien

Hej Wayne

1 dag siden
Wayne

Trist at det som altid bare skal være et københavner anliggende med disse gratis forestillinger.

1 dag siden
Jimmy

Tina og Jeff?? Er det Boris og Ivans børn?? hahaha...
Held og lykke.. de kan alligevel ikke slå KRUMMERNE og KRUMMERNE 2..

2 dage siden
Michael

Hold fingrene fra James Bond.
Lad nu vær med at ødelægge en så lang filmhistorie.

1 uge siden