Set-besøg: Sandheden om mænd

Kino.dk med på optagelse af ny dansk komediedrama
Nikolaj Arcel instruerer sine skuespillere og dirrigerer teknikerne
(© Thomas Bertram)
"Cut! … og tak." Thure Lindhardt og Rosalinde Mynster har netop indspillet den samme scene 6-7 gange under vejledning af Nikolaj Arcel, der er i gang med at instruere sin tredje spillefilm, Sandheden om mænd, efter succeserne Kongekabale og De fortabte sjæles ø.

Optagelserne finder sted i det indre København, og lejligheden kan bedst beskrives som "drengerøvsagtig" med tegneseriehæfter og dvd'er på hylderne, sparsomt møblement og støv i krogene. Her bor Thure Lindhardts karakter, Mads, som netop har forladt kæresten (Tuva Novotny) gennem flere år for at leve det frie liv - og finde lykken.

© Thomas Bertram


"Det er historien om en ny generation - mænd i 30erne, der ikke har lyst til at blive voksne, og som klamrer sig til sin ungdom ude af stand til tage beslutninger eller ansvar," forklarer Nikolaj Arcel imellem optagelserne om kernen i sin nye film. "Græsset er altid grønnere på den anden side, og man søger desperat og konstant lykken. Hvor sker det sjove, hvor er kærligheden, og hvor er guldet? På den måde er filmen en moderne fortælling om den nye mand."

© Thomas Bertram


'Sandheden om mænd' er derfor en mere personlig film for den 39-årige instruktør, og Thure Lindhardt kan også genkende sin karakters søgen efter det rigtige liv.

"Filmen har en meget realistisk dagligdagshistorie, og en del minder om mig selv og min omgangskreds. Min figur gennemgår en masse op- og nedture, der er dybt alvorlige, men også virkelig komiske og sjove. Og jeg ved godt, at man altid siger det her, men manuskriptet er fantastisk!"

© Thomas Bertram


På spørgsmålet om, hvorvidt filmen rent faktisk afslører "sandheden om mænd", bryder Thure Lindhardt ud i en foruroligende ærlig latter. "Ja, det gør den desværre! Og det er ikke til vores fordel! Ha, ha. Det er meget patetisk. Vi er nogle små drenge, der ikke kan finde ud af en skid! Men det er alligevel et fantastisk portræt af en generation af mænd, som kvinder helt sikkert også kan nikke genkendende til."

Sandheden er med andre ord derude og afsløres, når filmen får premiere over hele landet den 7. oktober.

Kino.dk viser som de første traileren til filmen. Hold øje med sitet.

Læs mere om Sandheden om mænd.