Kristen Stewart: ”Jeg er vokset i takt med Bella”

Interview med Twilight-skuespilleren
Kristen Stewart som de fleste kender som Bella Swan
(© Nordisk Film)
Kino.dk var det eneste danske medie, der fik fornøjelsen af at tage til Los Angeles og møde Kristen Stewart og Taylor Lautner til en snak om The Twilight Saga: Eclipse.

Kristen Stewart er kendt for at være sky og kejtet up close. Hun ankommer i jeans, cardigan og et enkelt halssmykke. Før hendes entre gøres det klart, at man ikke skal spørge ind til private emner - såsom den påståede romance med medspilleren Robert Pattinson.

Den tyveårige verdensstjerne har til tider svært ved at finde ord og gestikulerer helt vildt, men under det generte ydre skinner en venlig og passioneret pige igennem. 

Her er hvad Stewart fortalte os:

’Eclipse’ er ... mørkere og mere uhyggelig end de forrige film. Jeg tror især, det skyldes instruktøren og naturligvis historiens mere modne natur. Denne gang fjerner vi ideen om, at alt er perfekt, og hermed ændres dynamikken. Den er også mere sexet end de andre film. Bella og Edward går lidt længere denne gang, men uden at afsløre for meget, kan jeg godt sige, at der sker endnu mere i ’Breaking Dawn’ ...

Rollen som Bella har ... udviklet mig som skuespiller. Jeg er vokset i takt med Bella, og af alle karakterer jeg har spillet, er hun den, jeg har mest under huden. Jeg føler mig meget tilknyttet til hende på en yderst personlig måde.

’Twilight’ har gjort mit liv meget lettere ... på de områder, som betyder mest for mig. Jeg får lov til at lave de fedeste ting og arbejde med folk, der er så meget bedre end mig. Min fremtid ser fantastisk ud, og det er pga. ’Twilight’, at jeg får de her muligheder. Jeg må give afkald på små ting, men det er ok. Det ser meget skørere ud udefra, end det egentlig er.

Attraktionen ved ’Twilight’ er ... hvor meget historien fuldstændig handler om begær og at ville have noget... hvilket jeg mener, er det mest kraftfulde, man kan opleve som kvinde.

Som kvinde forstår jeg godt ... at det er svært at vælge mellem to slags kærlighed. Jeg kan relatere til Bellas usikkerhed. Selvom det i sidste ende er Edward, hun elsker, så erkender Bella, at der findes forskellige niveauer af kærlighed og tiltrækning.

Platoniske venskaber mellem drenge og piger ... tror jeg godt på. Det er det, Bella og Jacob kæmper med i filmen. Men måske er der altid en side af venskaber, som man ikke snakker om? Jeg synes dog, at det ville være uacceptabelt, hvis den side fandtes i alle ens venskaber med drenge... man har jo venner, der bare er venner.

De mest omtalte scener fra bøgerne ... er altid sjove at filme. Men de er også skræmmende, fordi de betyder så meget for folk. Det er heldigvis aldrig blevet en byrde, at fansene er så vilde. Man gør sit bedste, men det er ikke op til os fuldstændig. Alt, jeg har at bidrage med, er mig selv.

Vampyrer er sexede ... fordi Stephenie Meyers vampyr perfekt symboliserer fortællingen om evig kærlighed og livets store spørgsmål. Jeg har ikke en speciel interesse for vampyrer, men jeg holder meget af dem i denne her saga.

Når jeg har fri ... laver jeg helt almindelige ting som at lytte til musik og læse bøger ... og så lærte jeg at strikke, mens jeg lavede ’New Moon’. Men jeg keder mig, når jeg ikke arbejder. Jeg tænker straks: ”Hvad laver jeg med mit liv?”

Når ’Twilight’ er slut ... er det en kæmpe del af mit liv, der slutter. Det her er bare så massivt og har ændret mit liv fuldstændig. Jeg har også mødt nogle af mine bedste venner på de her film, men alt det får jeg heldigvis lov til at holde fast i. Men det faktum, at jeg en dag aldrig igen skal ytre en sætning som Bella eller bære hendes kostume igen, det er trist!

’Breaking Dawn’ i to dele ... er den bedste løsning. Jeg er personligt glad for det. Det kan lade sig gøre at lave den i én, men det ville være smertefuldt at fjerne så meget. Jeg ser også frem til at være mindre ubehjælpsom i de sidste film. Når man spiller Bella, føler man sig tit hjælpeløs. Jeg glæder mig til at sparke mere røv!