Cookie- og Privatlivspolitik
Trailer - Armadillo

Trailer - Armadillo

Dansk skelsættende dokumentarfilm

Stem op!
57
Stem ned!
0
(reset)
Den 8. juli får dokumentarfilmen Armadillo premiere.

Titlen henviser til en danske forpost i Helmand-provinsen, hvor instruktør Janus Metz og fotograf Lars Skree som de første har fået fri adgang til ucensureret at følge soldaterne i Afghanistan gennem seks måneder.

Kameraet er tændt på afgørende tidspunkter, og resultatet har vist sig værdigt til at konkurrere i Semaine de la Critique på Cannes Filmfestivalen - hvilket er sjældent for en dokumentarfilm.

Danmark har aldrig før haft en dokumentarfilm i spillefilmlængde med i Cannes Festivalens serier, og ud fra denne første trailer at dømme er ’Armadillo’ formentlig ikke noget vi før har set herhjemme.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ouser/808900

Jeg kan se at kommentarer til filmen er gået over i noget halvt mudderkasteri. Hvilket desværre sker lidt for tit.. Nå, men det er som flere har sagt; VIGTIGT at se filmen med kritiske øjne, da dokumentarer er subjektive.
Jeg er også selv soldat, og jeg ved at folk ikke er deres normale-danske-dagligdags-jeg efter at have været i føling med fjenden. Der går lidt tid. Derfor kan man heller ikke helt tage folk på deres ord når de udtaler sig om så følsomme ting.
Men går du og tror at alle soldater er hjerneløse dræbermaskiner, så er du jo ikke meget klogere end de hjerneløse-tynd-armede-stenkasterer der udtaler at politiet kun er ude på at slås med de civile..

rasmus

efter 15 år,og div lortesteder,vi har været,og har oplevet det hele mere end tæt på kroppen,vil den alm dansker aldrig,forstå hvad krig er,,,er det politisk ,,helt sikkert,,er det et spil for danmark at vær med,over for de tunge drenge(andre lande) helt sikkert,,vil i alm dansker forstå hvad der sker når i sidder i primetime med en kop kaffe og ser,udsnit af hvad der forgår aldrig,,.for ser i for os er det personligt,ikke i starten,men på et tidspunkt når du har læsset nok i kødvognen,og du endnu engang ligger og kigger på månen,4000 km væk og du igen har mistet en af guttern,,bliver man nød til at gå,,ind i en zone af en mental tilstand for at overleve,,man skal stille sig selv mange spørgsmål,og ta ikke fejl der er ikke en der ikke ved at man kan dø,der er ikke en som ikke ved når de står i lufthavnen at det måske er sidste gang man ser dem man holder af,,men kære dansker når du en gang har kigget ind i løbet af en ak47 fra en sindsforvirret mand som bare brænder bønner af uden at vide hvorfor,,er det enten dig el ham,og hvis man bliver fanget dernede eller for den sags skyld andre steder af samme slags,kan i vær sikker på,at deres regering ikke siger,,,nu skal i vær gode ved dem,,,så spørg jer selv dette,,,,vil i ikke osse hvis det var jer,ikke osse gerne hjem igen,,,,,,,her hjemme trygt i lille dk har i mange at støtte jer til hverdag,men når kuglern flyver om hovdet på dig,har du ham til højre for dig,og din gøp,,vil i så råbe til dem,,vil i ikke nok vær søde og lade vær,,,nej du trykker af det beste du har lært,,om det hjælper noget vi er afsted,,jamen det er så nemt,,,det ved vi ikke,vi er osse ligeglade,vi gøre hvad der skal til,for at overleve,og hvad vi får order på simplet og nemt,,om du har en personlig holdning helt sikkert,men den ligger i lufthavnen,ellers kunne vi ikke vær soldater,om det er hårdt for os,tja mere for dem,derhjemme,om jeg selv ikke har famile og børn ,,,,jo heltsikkert om jeg ville ta afsted igen hvis telefonen ringet,,ja,,uden at tøve,,,

Marinauser/14668

selv om det på film kan virke voldsomt. Virkeligheden oplevet i DK og virkeligheden når man er i krig kan ikke sammenlignes. Jeg tror bestemt, vi alle ville opføre os anderledes, hvis vi var under det pres man er under når man er i krig. Det er altid så dejlig nemt at fordømme andres handlinger når man sidder trygt og godt ca. 7000 km væk fra orkanens øje. Jeg vil ikke bytte et sekund med vores soldater i krig. De gør det godt og selvfølgelig har de også hjertet med, men de skal først og fremmest selv overleve, og det kan jeg ikke bebrejde dem.
Det er bestemt en film, jeg skal se.

Malte Harhorn

En film jeg bliver nødt til at se.
både for at få en idé om hvad der foregår dernede (jeg ved godt at selv dokumentarer er subjektive fremvisninger), men også for at se hvor langt en dansk dokumentar kan gå. Det ser lovende ud og jeg kan allerede efter traileren mærke filmen i maven.

Thomasuser/856782

Som professionel soldat og snart med 4 udsendelser til Afghanistan vil jeg mene jeg kan tillade mig at skrive lidt.
1: Det er meget vigtigt når i ser filmen at i sætter jer i soldatens sted. Det vil sige at prøve at se det store/dybere billede hvad situationen indebære. Nu ved je at der er en soldat de udtaler sig lidt ”DUMT”( At det ikke røre ham at en lille pige dør under et morter angreb.) Denne kommentar vil for en civil virke meget barsk og uforskammet, Men soldaten er i KRIG, han kan ikke på det givende tidspunkt ”tillade” sig at tænke dybere over denne situation. Jeg vil med 100 procent sikkerhed garantere for at denne soldat i dag tænker netop på denne pige.
2. Det skræmmer mig lidt at en person der netop kommer fra Afghanistan (Masih) ved så lidt om hvorfor vi netop er der. Har du husket hvordan dine landsmænd havde det under Taliban? For ellers kan jeg nu godt belære dig lidt om netop dette emne. Jeg kan også fortælle om forskellen på en besættelse og en fredsstøttende operation. Eller har folk glemt at vi snakker om et land hvor mange af områderne ikke støttes af NGO´er, Røde kors, mf. Pga den store sikkerheds risiko der er?
Eg er bange for folk ser forkert på tingene. Jeg kan sige med egen erfaring at krig er noget skidt. Der findes IKKE en retfærdig krig….. Men jeg tror af hele mit hjerte at der findes en nødvendig krig.

Masihuser/573699

Utroligt at der skal en dokumentar til at lukke folks øjne op. Jeg er selv fra Afghanistan, og denne her krig giver ingen mening.
Utroligt at dem der har stemt for krigen, helt naivt tror at vi kan stoppe terrorismen på denne måde. Prøv lige at tænke på dette her: Hvor mange civile er blevet dræbt under denne krig, og kan dette retfærdiggøres med vores beslutning om at bekrige et fremmed land? Krig læser ingen ting, det vil kun gøre tingene endnu mere kompliceret. Og tro mig, Danmark er ikke det eneste land der har prøvet at stabilisere Afghanistan med krig. Af hele mit hjerte, stop den krig, og lad vær med at tænke som en talebaner!

Majauser/545434

Personligt glæder jeg mig meget til at se filmen, da jeg selv har været afsted.
Det er på tide at befolkningen og politikerne kan se hvad vi egentlig går og laver i Afghanistan. Det som jeg har set af filmen indtil vider, er ikke chokerende. Men jeg er lidt bange for at de fleste dansker bare dømmer de Danske soldater, på deres opførsel, for de kan på ingen måde sætte sig i deres sted, heller ikke efter denne film. Man skal have været der!

Christian

Det kan vel ikke undre, at det er det, som foregår ved en frontlinje i krig: at man dræber og lemlæster. Men uhyggeligt dét er det, og jeg tror, at det er en vigtig film, der viser, hvad konsekvensen af den nuværende politiske linje er.

anneuser/56425

Jeg er enig med Johan og Linda! Det er en film alle danskere bør se, også selvom jeg forventer den bidrager med følelsen af nyttesløshed og magtelsøshed.

Lindauser/494933

Man forventer at de danske soldater gør alt hvad de kan for at bevare freden. Men når man ser denne film, og ser krigen med instruktørens øjne, er det svært at føle andet en fortvivlelse over hvad de danske soldater egenligt laver.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

19 timer siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

20 timer siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter