Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - Superheltefilm

Top 10 - Superheltefilm

Se redaktionens liste og stem selv

Stem op!
20
Stem ned!
-11
(reset)

De er som regel baseret på en tegneserie, har superkræfter og bekæmper kriminalitet i mere eller mindre fjollede kostumer. Superheltefilm er ikke til at komme udenom og i forbindelse med månedens premiere på både Kick-Ass og Iron Man 2, kårer vi de bedste film om det heroiske folkefærd.

1. Watchmen (2009)
Alan Moores tegneserie som ingen troede kunne filmatiseres, blev i stedet den mest mærkværdige, voldelige og flotteste superheltefilm til dato. Zack Snyder brugte sin erfaring fra '300' til at bringe Rorschach & Co. til live i en ualmindelig ambitiøs og imponerende superheltefilm.

2. Batman vender tilbage (1992)
Tim Burton genoplivede Batman i 1989 og fuldendte projektet med 'Batman vender tilbage' tre år senere. Pingvinen, Catwoman og Max Shrek er en formidabel skurketrio overfor Michael Keatons Batman i en mareridtsagtig film, der er den hidtil bedste om Nattens ridder.

3. The Dark Knight (2008)
Christopher Nolan kom med sine to Batman-film vores helt til undsætning efter fadæsen 'Batman & Robin'. Batman blev atter taget seriøs, og rollelisten til begge film er aldrig set bedre indenfor genren. 'The Dark Knight' slår dog 'Batman Begins' på målstregen takket været Heath Ledger som The Joker.

4. Superman II (1980)
'Superman II' har mere action og er mindre langsom end sin ellers vellykkede forgænger fra 1978. Begge film rammer med stor succes den uskyldige tone, der kendetegner den flyvende superhelt og hans farverige nemesis, Lex Luthor.

5. X-Men 2 (2003)
Et større virvar af forskellige superhelte og skurke findes ikke, men 'X-Men 2' formår alligevel at holde alle bolde i luften og give tid til både Wolverine, Jean Grey, Magneto samt adskillige andre mutanter i Bryan Singers fornemme fortsættelse til sin egen 'X-Men' fra 2000.

6. De Utrolige (2004)
Pixars film om en afdanket superheltefamilie har sin grundlæggende historie tilfælles med 'Watchmen', men er naturligvis animeret, sjovere, mere farvestrålende og frem for alt mere familievenlig.

7. Iron Man (2008)
'Iron Man' var et overraskende frisk indslag i den til tider selvhøjtidelige genre. Tonen nærmer sig det selvironiske uden at gøre figuren mindre cool pga. Robert Downey Jr. som verdens mest karismatiske våbenhandler, Tony Stark.

8. V for Vendetta (2005)
Superhelte er sjældent terrorister, men V er undtagelsen i den forrygende filmatisering af Alan Moores tegneserie om en maskeret antihelt på bombetogt i London. Mørk og mesterlig men ikke for alle.

9. Unbreakable (2000)
Den mindst oplagte superheltefilm på listen. En usårlig Bruce Willis iført en regnjakke som kappe står overfor Samuel L. Jacksons skrøbelige Mr. Glass i M. Night Shyamalans skarpsindige fortælling om modsætninger.

10. Spider-Man (2002)
Af Sam Raimis tre film om Peter Parker er originalen stadig den bedste. Historien om Spider-Mans tilblivelse er perfekt fortalt i den underholdende, let tilgængelige og moralsk opbyggelige fortælling om at leve op til sine evner.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0

1.) Kick-Ass (2010)
2.) Hancock (2008)
3.) Captain America: The Winther Soldier (2014)
4.) The Amazing Spider-Man 2 (2014)
5.) The Dark knight (2008)
6.) Robocop (2014)
7.) The Avengers (2012)
8.) Man of Steel (2013)
9.) X-Men: Days of Future Past (2014)
10.) De Utrolige (2004)

magnus

har ikke set v for vandetta og watchmen er watchmen så god som de siger

Christina

Watchmen er virkelig så god :D

astronautuser/1015176

Watchmen
Avengers
Dark Knight
X Men II
Kick Ass
De Utrolige
Iron Man
Mega Mind
V for Vendetta
Superman

Ps. Batman Returns og The Dark Knight rises er overhovedet ikke supergode film snarere tværtimod.

oskaruser/931038

1. green lanern
2. deadpool
3. ghost rider
4. captain america
5. iron man
6. hulk
7. the green hornet
8. wolverine
9. silver surfer
10. spider-man

Kevin William Dimonuser/202943

Kun halvdelen af de nominerede film fortjener at være med på en top 10! Redaktionen er da uden tvivl ikke på hjemmebane her. Så hellere høre en 10 årig drengs mening.

Niels Henrikuser/661570

Watchmen er den bedste - med længder. Derefter The dark Knight og mesterværket De Utrolige.
Watchmen er uovertruffen i kraft af handling, karaktertegning og scenografi. Den når ikke bogens meget høje niveau, men dette kan næppe forventes. Hver karakter har også i filmen sit eget sprog - Rorshars er rudimentært, mens Manhattan/Ostermans er poetisk. Det er lykkedes i filmen at henvise til en række forhold, man ikke tænker over i første omgang. Manhattans lykønskning til Armstrong, da han lander på månen er et blandt mange.

Enig i, at der ikke har været bedre film i de sidste 10 år end Watcmen.

Niels

Kennethuser/428729

TDK - og Heath Ledger rydder bordet. Alle andmeldere gav dengang 5-6 stjerner - og det fordi filmen er det tætteste vi endnu har set på en ægte klassiker i genren. Den har indskrevet sig i historien. Jokerens fjæs dukker stadig op allevegne.
Watchmen er super flot. Men ved gud for corny. Også til dens spillelængde. En pompøs form for niche-film.
X-Men 1 er lowbudget, men den i X-rækken der har mest passion omkring serien, og friskhed i produktionen. Introduktionen af figurerne er fuld af detaljer og - for kendere - skjulte hints til tegneserien. Der er her de gode ideer ligger - også fx. det geniale cast af Hugh Jackman.
Superman 1 er klassikeren i serien. Reeve som fumle-Kent holder max.!

Wayne

Måske den fedeste superhelte film nogensinde, er ikke nævnt. Kick-Ass mangler i den grad. Ellers er jeg enig i topkarakter til Watchmen, fantastisk flot film, og Batman samt Spiderman er uundgåelige på listen.
Men hvor er The Crow?

Sørenuser/66911

Hvordan kan nogle overveje at nævne V for Vand... Det er en af de film der bør forsvinde. Watchmen ikke bare den bedste superhelte film ,men også en af det årtis beste film film. Og hvor er Batman batman?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Endnu en kampagne, som kun kommer til at blive set af os der i forvejen ser film og serier lovligt. Suk

10 timer siden
Lars Michael

Igen igen mega svært at sige hvad for en film der er hans bedste.
Men skulle man lave en topn5 ville min se sådan ud.

4 dage siden
HM
HM

den pris har aldrig været noget værd alligevel. filmselskaberne har købt deres stemmer i årevis. så det her overrasker vist ingen.

5 dage siden
Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!?

5 dage siden
Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 uge siden

Aktive debatter