Stieg Larsson - amerikansk remake

Sony snart klar med en aftale om remake af 'Millennium'-trilogien
'Mænd der hader kvinder'
(© Ricky John Molloy)
Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt. Også kendt som Stieg Larssons Millennium-trilogi. De tre film har fejet al konkurrence af banen i de skandinaviske biografer dette år, og det er ikke gået Hollywoods næse forbi.

Sony Pictures er ved at lukke en aftale om at genindspille de tre succesfilm i Hollywood-versioner.

Producent Scott Rudin, der også stod bag There Will Be Blood og Revolutionary Road, har talt med rettighedshaverne til den afdøde Stieg Larssons romaner, og sammen med Sony er et amerikansk remake af de tre film ved at være en realitet.

Steve Zaillian skal skrive manuskript. Det var ham, der skrev Schindlers liste og American Gangster, så han ligner et godt valg.

Niels Arden Oplev instruerede den første film i serien, og da han netop er blevet tilknyttet et amerikansk filmselskab, kan han være i spil til at skulle genfortælle sin egen film.

Men hvem mon skal spille hovedrollerne som Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander?

Michael Nyqvist, der spiller Blomkvist i de svensk-danske film, fortalte i september til kino.dk, at han helst ville se George Clooney og Angelina Jolie i rollerne, så det bliver spændende at se, om han får ret.