Cookie- og Privatlivspolitik
'Twilight' for begyndere

'Twilight' for begyndere

Læs om fænomenet og se scene fra ’New Moon’

Stem op!
40
Stem ned!
0
(reset)
Ikke siden Harry Potter-bøgerne udkom i 1998 har en bog-serie grebet så mange unge som Twilight-serien.

Bygger på en drøm
Det hele startede da den hjemmegående mormon, Stephenie Meyer, begyndte at skrive videre på en drøm, hun havde haft om en vampyrdreng og en teenagepige der mødtes på en eng.

Første bog udkom i 2005, den sidste og fjerde udkom i 2008. Alle er de blevet bestsellers, hvis popularitet er vokset til fænomenstørrelse – ikke mindst pga. de superdedikerede fans.

Superdedikerede fans
Medierne kalder dem fanpires, Twi-fans eller twilighters, og er de af ældre dato kaldes de twi-moms.

Primært kvinder har taget Twilight-bølgen til sig. Forklaringen er enkel. Twilight-serien handler om kærlighed, og i bøgerne er det desuden nemt at genkende elementer fra romantiske klassikere som ’Stolthed og fordom’, ’ Romeo og Julie’ og ’Stormfulde højder’.

Twilight adskiller sig dog fra andre romancer, ved at være overnaturlig. Hovedkarakteren Bella er nemlig et menneske der indædt forelsker sig i en gysende smuk vampyr ved navn Edward. 

Oser af sex
Kernen i historien er, at Edward ikke bare elsker Bella, han tørster bogstavelig talt også efter hende, hvilket betyder at enhver berøring mellem de to hænger sammen med den sværeste grad af selvbeherskelse.

Edward dræber nemlig ikke mennesker, men lever af dyreblod i stedet. Problematikken oser langt væk af sex.

Sammensætningen mellem fristelsen, Edwards gammeldags ridderlighed, action og det at man er inde i hovedet på en ganske almindelig teenagepige, er åbenbart en succesfuld cocktail.

Filmene
Den første film Twilight blev et kæmpe hit i biograferne, og efterfølgeren The Twilight Saga: New Moon har før verdenspremieren d. 20. november været udsolgt i 9 uger. Yderligere to Twilight-film venter forude.


Scene fra 'New Moon' 
Følgende scene viser en tidlig scene i filmen, hvor Edward og hans familie fejrer Bellas fødselsdag. Desværre går det grueligt galt. Se kun scenen hvis du allerede har læst bogen!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mADS 22

ser fedt ud

Louiseuser/520564

han må da ihvertfald godt bide MIG ;)

Annauser/51820

OMG!! jeg glæder mig helt vildt til at se den med min dejlige katrinowitch!! vi skal se den i dag;P det blir` bare så godt MUHAHA >:D

cecilie

Verdens bedste film, bøgerne var skide gode og filmen passede godt til bogen!!

Annauser/900995

til dem som har læst alle bøgerne i serien er en lille forsmag på femmeren 'midnight sun' på denne hjemmeside
www.stepheniemeyer.com/midnightsun

Amalie

Bare rolig, da jeg så den i torsdags, var der nok en tredje eller fjerde del drenge!

sørenuser/809396

Går udfra at jeg er en Twimom. Har to børn er gift og ikke længere i 20'erne men heeelt igennem vildt med bøgerne -New moon har været længe ventet og i dag sker det!!

Louise

skal så meget ind og se den i weekenden med eller uden nogen SKAL bare se den!!!

Cecilie

Love it kan ikke vente til at se den i MORGEN jeg hr glædet mig så meget til at denne dag skulle komme og det kunne ikke gå for hurtig

Nikuser/668447

Jeg glæder mig SÅ meget til at se filmen New Moon i morgen til det special arrangement CinemaxX har lavet med skuespilleren fra filmen nemlig varulven Jared også kendt som Bronson Pelletier.

Jeg synes at Twilight var en film lavet for at lokke nye fans til, da den var MEGET anderledes end bogen, der var en masse scener var lavet om eller helt undladt i filmen, hvilket er synd da man med disse scener bedre forstår forholdet mellem Bella og Edward. New Moon derimod har jeg store forventninger til, det er filmen som er lavet til fansne dvs. dem der er faldet for bøgerne. Derfor håber jeg at Chris Weitz bedre vil kunne gengive bogen, så vi får den rigtige historie op på lærredet og at han gør Stephanie Meyer den ære hun har gjort bøgerne. Twilight sagaen er så sandelig nogle geniale bøger og jeg ser frem til at følge de resterende film New Moon, Eclipse og sidst men ikke mindst Breaking Dawn.

God Fornøjelse til alle Twilights fansne og til dem der endnu ikke har haft æren af at være i denne magiske verden; I går virkelig glip af noget... Trust me!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Johnuser/380510
Johnuser/380510

Nu der ikke blev plads til Coen-brødrene må det blive den sorte humor der vinder.

5 timer siden
Karinuser/411488
Karinuser/411488

Med Blinkende lygter på 2.pladsen

6 timer siden
Michael

Dead Snow 2, den er bedre lavet på så mange måder, især humordelen, den kommer også med noget nyt og virker som et frisk pust til genren.

8 timer siden
Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

1 dag siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

2 dage siden

Aktive debatter