Cookie- og Privatlivspolitik
Top 10 - katastrofefilm

Top 10 - katastrofefilm

Stem på din altødelæggende favorit

Stem op!
23
Stem ned!
-2
(reset)

Roland Emmerich har med 2012 skabt sit bud på den ultimative katastrofefilm. I den forbindelse kårer kino.dk historiens 10 bedste film om altødelæggende begivenheder fra naturkatastrofer til ulykker i store transportmidler.

1. Titanic (1997)
En kærlighedsfilm med en katastrofe som baggrund, eller en katastrofefilm tilføjet en kærlighedshistorie? Uanset hvad er den 11-dobbelte Oscarvinder ikke til at komme udenom, når det kommer til uskyldige passagerer i nød og titaniske effekter.

2. The Towering Inferno (1974) (Det tårnhøje helvede)
Historie om en moderne skyskraber i brand er indbegrebet af en klassisk katastrofefilm kendetegnet ved et væld af tidens største skuespillere (Steve McQueen, Paul Newman, Faye Dunaway, Fred Astaire osv.), modbydelige dødsfald og storslået pyroteknik.

3. The China Syndrome (1979) – (Kinasyndromet)
Thrilleren med Jane Fonda, Jack Lemmon og Michael Douglas om et atomkraftværk i alvorlige problemer er både neglebidende intens og uhyggelig aktuel. Og så klares det hele med fermt filmhåndværk frem for spektakulære effekter.

4. Outbreak (1995)
En luftbåren virus er ingen spøg, og Wolfgang Petersens blæser situationen op til hæsblæsende underholdning i instruktørens bedste katastrofefilm til dato (de andre er 'The Perfect Storm' og 'Poseidon'). Dustin Hoffman har sandsynligvis aldrig haft mere fart på end her.

5. Armageddon (1998)
Spektakulær, overgjort, tåbelig og skamløst underholdende. Michael Bays asteroidedrama har det hele, jordede den beslægtede 'Deep Impact' og skabte fundamentet for genren fremover med ødelagte storbyer og det amerikanske flag i fokus.

6. The Poseidon Adventure (1972)
Helvede på hovedet. Gene Hackman må sammen med en håndfuld overlevende kæmpe sig op mod bunden af et kæntret krydstogtsskib, og mindst én passager må lade livet ved hver eneste faretruende forhindring. Lige dele klassisk og ondskabsfuld underholdning.

7. Apollo 13 (1995)
Tom Hanks og rumfartøjets problemer blev i Ron Howards hænder til en minutiøs, detaljeret og frem for alt realistisk fortælling om en katastrofe fra den virkelige verden.

8. The Day After Tomorrow (2004)
Roland Emmerichs tilløb til 2012 lader store dele af kloden oversvømme og derefter fryse til is. Resultat: olietankere og ulve i Manhattans gader og Jake Gyllenhaal i vanskeligheder.

9. Independence Day
Mest en science fiction-film, men de flygtende folkemængder i New Yorks gader, den heroiske præsident og den globale frygt for kaos er umiskendelige træk for en rigtig katastrofefilm.

10. Twister
Den første katastrofefilm, der gjorde brug af computereffekter (CGI), og dermed den moderne katastrofefilms moder på trods af flyvende køer og alenlange scener uden action.


Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men absolut mange andre gode bud på listen.

helleuser/292950

den bedste katastrofe film jeg har set er helt klart 2012 !!!!!

stephanie

jeg er vild med katasstrofe film,og der er mange der er rigtig gode men den bedste er helt klart 2012.
med mindre der kommer en som er bedre end den.

stephanie

jeg er vild med katasstrofe film,og der er mange der er rigtig gode men den bedste er helt klart 2012.
med mindre der kommer en som er bedre end den.

Christianuser/723817

Denne serie er super fed. :) Der er 12 ep. i 2 sessoner :)

esesuser/220457

Bistand, der ydes i pludseligt opståede katastrofesituationer, hvor mennesker har brug for akut hjælp. Det kan f.eks. være som følge af naturkatastrofer, hungersnød eller krigs- og konfliktsituationer.det vil siger det kan både være naturkatastrofer eller os selv der start katastrofen.
bare så i ved det.

esesuser/220457

det er en kanon film.
men grunden til at den ikke får så mange
stemmer er nok at i ikke har set den.
(hvis i har mulighed for at se den, så gør det)
så vidt jeg husk, opstår branden i et rum og folk kan ikke komme ud.det handle om deres sidste timer sammen,og deres tanker o.s.v. (meget lige "9/11" i USA men hvor den er flyet som flyver ind skyskraber) meget uhyggelig. jeg har aldrig glemt filmen,selv om jeg ikke var så "gamle" da jeg så den med mine brødre på vhs-bånd.man tænker mere over tingene ,når man har set den.

Jacob

Selvfølgelig 2012!!!

helleuser/292950

sådan, total tilhænger af 2012

Lars

Nu har jeg set de fleste af de film der er nævnt for oven. Og jeg må sige at Independence day må ryge af, dage den handler om at jorden der bliver invaderet af marsmænd. Det er ikke nogen katestrofefilm, men blot en god science fiction film. Titanic er heller ikke rigtigt en katestrofe film, det er mere end kærlighedsfilm, og så er den også noget som vi ikke har set hos en "rigtig" katestrofe endnu - den er autentisk! Jeg synes heller ikke at Apollo 13 skal være der da der ikke er noget katestrofe agtigt ved den - altså ja det går galt ude i rummet, men det er mere en spændingsfilm.
Jeg synes også det er synd at Dantes peak eller Volcano ikke er med for det er nogle rigtige katestrofefilm! Men min yndlings katestrofefilm er klart The day after tomorrow! altså lige efter den nye film 2012.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

TheDayDreamer

Jeg har bevidst holdt mig fra spoilers til lige præcis "No Time To Die" fordi jeg glæder mig ubeskriveligt meget til den.

1 time siden
Britta

Hvis biograferne ikke skal gå helt i stå, så skal der altså vises nogle af de helt store film.

3 timer siden
Marathon Max

Jeg skal personligt ikke se nogen af disse film.

1 dag siden
Alexuser/910996
Alexuser/910996

Nej !!

Total inkompetence.
En serie fra Ryan der ødelagde hele sequal serien og slog hodepersonen ihjel . Nej tak.

1 dag siden
TheDayDreamer

Er det stadig planen at danske fans skal vente helt til 20 maj med at se "Godzilla Vs. Kong"?

1 dag siden

Aktive debatter