USA top 10: Biografer drukner i frikadeller

De nyeste og mest populære film i USA
Det regner med mad i 'Cloudy With a Chance of Meatballs'
(© Sony Pictures Animation)
Weekenden bød på fire nye premierefilm og ’Cloudy with a Chance of Meatballs’ kom særdeles godt fra start.

Cloudy with a Chance of Meatballs
For 100 millioner dollars kan man lave en animationsfilm om en videnskabsmand der får mad til at regne ned fra himlen. Og den idé kan tilsyneladende betale sig.

’Det regner med frikadeller’ (som er filmens danske titel) åbnede nemlig med 30,3 millioner dollars, hvilket er den 3. bedste septemberåbning nogensinde efter 'Sweet Home Alabama' og 'Rush Hour'.

Animationsfilmen, der er baseret på en børnebog af Judi og Ron Barrett, kan ses i biograferne herhjemme fra den 22. januar.

The Informant!
Gode anmeldelser til thriller-komedien med Matt Damon var ikke nok til præstere mere, end det akkurat forventede.

10,5 millioner dollars rakte alligevel til en 2. plads, og The Informant!, om en lettere forvirret industrispion, har dansk premiere den 30. oktober.

Love Happens
Jennifer Aniston har nydt stor succes med sine seneste to biograffilm (He's Just Not That Into You og Marley & Me), men hendes nyeste film satte en stopper for den gode stime.

Love Happens debuterede på 4. pladsen med 8 millioner dollars, og det romantisk drama - hvor 71 % af publikum var kvinder over 30 - er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Jennifer’s Body
Weekendens sidste nyhed blev også weekendens største skuffelse.

Jennifer’s Body, med Megan Fox som cheerleader med stor appetit på livet og sine medstuderende, indspillede kun 6,9 millioner dollars, hvilket resulterede i en uventet 5. plads til gyseren.

Selvom filmen kun har kostet 16 millioner dollars at producere, er der alligevel tale om et stort flop for den normalt lukrative stjerne fra Transformers-filmene. På baggrund af den dårlige åbning i USA, er premieren på ’Jennifer’s Body’ i de danske biografer aflyst.

Weekendens samlede billetsalg var 14 % dårligere end samme weekend sidste år, hvor Lakeview Terrace debuterede som nr. 1 med 15 millioner dollars.


Top 10 USA: 18.-20. september

1. Cloudy with a Chance of Meatballs - total $30,3 millioner
2. The Informant! - total $10,5 millioner
3. I Can Do Bad All by Myself - total $37,7 millioner
4. Love Happens - total $8 millioner
5. Jennifer's Body - total $6,9 millioner
6. 9 - total $22,9 millioner
7. Inglourious Basterds - total $110 millioner
8. All About Steve - total $26,7 millioner
9. Sorority Row - total $8,9 millioner
10. The Final Destination - total $62,4 millioner