Lego bliver til en spillefilm

Warner Bros. producerer spillefilm baseret på de danske klodser
Snart som spillefilm
(© © The LEGO Group)
Planen om en Lego-spillefilm er ikke noget nyt, men denne gang er der noget om snakken.

If. Variety skal Warner Bros. producere en film baseret på det verdenskendte legetøj, og man har allerede hyret to manuskriptforfattere til opgaven.

Der er blevet udviklet på filmen i mere end et år, og manuskriptforfatterne og producenterne har været på adskillige ture til Danmark for at uarbejde konceptet sammen med Lego” udtaler producenten Dan Lin, der også producerer den kommende Sherlock Holmes

Og det bekræftes overfor kino.dk af Legos koncerndirektør, Mads Nipper.

"Vi har haft flere møder med Dan Lin, og filmen vil bestå af både computeranimation og rigtige filmoptagelser. Ikke nødvendigvis på samme tid som i fx 'Roger Rabbit' men som parallelle universer. Jeg kan ikke sige meget mere om handlingen, men det bliver et action-eventyr for hele familien, der finder sted i et Lego-univers."

Mads Nipper bekræfter også, at filmen er baseret på klassisk Lego, og at der ikke er tale om Bionicle eller andre nyere Lego-universer. 

Og timingen synes at være i orden.

Filmatiseret legetøj er sommerens store hit i de amerikanske biografer, hvor Transformers 2 og G.I. Joe sælger masser af biografbilletter.

Begge film handler dog om legetøj med en indbygget mytologi, og figurer som Optimus Prime og Storm Shadow har en lang oprindelseshistorie bag sig.


Sådan er det ikke med Lego, hvor en gul figur uden navn repræsenterer hele universet. Hvordan det kan blive til en film, må tiden vise.