Cookie- og Privatlivspolitik
’Frygtelig’ er frygtelig god!

’Frygtelig’ er frygtelig god!

Skal man tro de store danske aviser, er Biografklub Danmarks næste film ’Frygtelig Lykkelig’ årets danske film.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Kino.dk skrev tidligere på året om, hvordan Henrik Ruben Genzs danske film ’Frygtelig Lykkelig’ høstede international hæder.

Filmen vandt hovedprisen på A-filmfestivalen Karlovy Vary, fik flotte amerikanske anmeldelser, blev solgt til udenlandsk distribution, og senest har Thomas Gammeltoft fra produktionsselskabet bag filmen, ifølge JP.dk, bekræftet, at ’Frygtelig Lykkelig’ formentlig skal genindspilles i USA af samme selskab, som lavede ’Narnia’. 

Filmen, som bygger på Erling Jepsens (’Kunsten at græde i Kor’) succesfulde roman, får i weekenden dansk premiere, og dermed er tiden inde til de nationale røsters dom.

Heldigvis kan man faktisk sige, for er der noget de danske anmeldere syntes enige i, er det, at ’Frygtelig Lykkelig’ ikke bare er god – den er tilmed årets bedste danske film!

Politikens Kim Skotte giver filmen fem hjerter og supplerer op med rosende ord om såvel skuespil, instruktion som handling – sidstnævnte fremhæver Skotte som værende af et internationalt format med noir-tendenser, der klæder filmen: ”Det stiliserede udtryk er udansk dramatisk frem for udramatisk dansk og fotograferet med mættet nerve i hver en fiber”.

Det er også det stilmæssige, Ebbe Iversen fra Berlingske Tidende vægter, når han langer fem stjerner på bordet og kalder ’Frygtelig Lykkelig’ mere alvorlig, men mere magtfuld end ’Kunsten at græde i kor’. Ordret lyder det således: ”Der er så flotte og udtryksfulde billeder i denne film, at man på én gang rystes over den diabolske handling og frydes over den fremragende stil”.

Filmen er udvalgt til Biografklub Danmark, har Kim Bodnia, Jacob Cedergren og Lars Brygman på rollelisten og kan ses i danske biografer fra d. 24. oktober

Se traileren og læs resten af anmeldelserne her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

36 minutter siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

4 timer siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

22 timer siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

23 timer siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

4 dage siden

Aktive debatter