Cookie- og Privatlivspolitik
’Frygtelig’ er frygtelig god!

’Frygtelig’ er frygtelig god!

Skal man tro de store danske aviser, er Biografklub Danmarks næste film ’Frygtelig Lykkelig’ årets danske film.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Kino.dk skrev tidligere på året om, hvordan Henrik Ruben Genzs danske film ’Frygtelig Lykkelig’ høstede international hæder.

Filmen vandt hovedprisen på A-filmfestivalen Karlovy Vary, fik flotte amerikanske anmeldelser, blev solgt til udenlandsk distribution, og senest har Thomas Gammeltoft fra produktionsselskabet bag filmen, ifølge JP.dk, bekræftet, at ’Frygtelig Lykkelig’ formentlig skal genindspilles i USA af samme selskab, som lavede ’Narnia’. 

Filmen, som bygger på Erling Jepsens (’Kunsten at græde i Kor’) succesfulde roman, får i weekenden dansk premiere, og dermed er tiden inde til de nationale røsters dom.

Heldigvis kan man faktisk sige, for er der noget de danske anmeldere syntes enige i, er det, at ’Frygtelig Lykkelig’ ikke bare er god – den er tilmed årets bedste danske film!

Politikens Kim Skotte giver filmen fem hjerter og supplerer op med rosende ord om såvel skuespil, instruktion som handling – sidstnævnte fremhæver Skotte som værende af et internationalt format med noir-tendenser, der klæder filmen: ”Det stiliserede udtryk er udansk dramatisk frem for udramatisk dansk og fotograferet med mættet nerve i hver en fiber”.

Det er også det stilmæssige, Ebbe Iversen fra Berlingske Tidende vægter, når han langer fem stjerner på bordet og kalder ’Frygtelig Lykkelig’ mere alvorlig, men mere magtfuld end ’Kunsten at græde i kor’. Ordret lyder det således: ”Der er så flotte og udtryksfulde billeder i denne film, at man på én gang rystes over den diabolske handling og frydes over den fremragende stil”.

Filmen er udvalgt til Biografklub Danmark, har Kim Bodnia, Jacob Cedergren og Lars Brygman på rollelisten og kan ses i danske biografer fra d. 24. oktober

Se traileren og læs resten af anmeldelserne her.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

De har allerede meldt ud da de begyndte optagelserne at dette vil være en reboot som starter hvor Terminator 2 slutter.

5 timer siden
Jacob

Det ser umiddelbart rigtig fedt ud, og super fedt at have Linda Hamilton tilbage. Hun er ikke blevet mindre krigerisk med årene.

7 timer siden
VIPER

~De Minions er ****** underholdende!~Keep 'em coming!

11 timer siden
Lars Jørgensen

Et alternativ kunne også være Rebecca Ferguson (Mission Impossible - Rogue Nation)

1 dag siden
Rasmus/Musen

Premieredatoen for Toy Story 4 i Danmark er ikke D. 21. Juni. Det er først D. 29.

1 dag siden

Aktive debatter