18 år efter: Trine Dyrholm genforenes med stjerne i ny dansk kærlighedsfilm

'Begyndelser'
En Soap
(© En soap / Nordisk Film)

For første gang siden En soap fra 2006 skal de to danske stjerneskuespillere, Trine Dyrholm og David Dencik, spille overfor hinanden. Det bliver i det kommende kærlighedsdrama ‘Begyndelser’.

Dyrholm og Dencik indtager rollerne som henholdsvis Ane og Thomas, der står midt en skilsmisse, da Ane pludselig bliver ramt af en livsændrende blodprop. De beslutter at blive boende sammen, indtil Ane får det bedre, og mens hun indædt kæmper for at komme tilbage til sit gamle jeg, må de begge se en ny virkelighed i øjnene og træffe et afgørende valg for familien.

Filmen beskrives som en livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling om, hvad der sker i en familie og i et parforhold, når livsbanen for et af medlemmerne pludselig ændres.

Jeanette Nordahl sidder i instruktørstolen, når optagelserne starter d. 29. april. Det bliver dermed Nordahls anden spillefilm efter mafiadramet Kød & Blod fra 2020 med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen. Mens hun i 2022 stod bag kameraet på Karen Blixen-serien 'Drømmeren' med Connie Nielsen.

Både Dyrholm og Dencik står stærkt som nogle af de mest profilerede og succesrige skuespillere i Danmark.

Trine Dyrholm er lige nu biografaktuel i Birthday Girl og kan ligeledes nu ses på SkyShowtime i den nye britiske serie, 'Mary & George', hvor hun bl.a. spiller overfor Julianne Moore. Samtidig har hun et væld af anmelderroste film bag sig, senest Margrete Den Første (2021), Erna i krig (2020) og Dronningen (2019). Vi har for nyligt snakket med Trine Dyrholm om hendes karriere i vores podcast-serie, Den varme biografstol, som man kan lytte til her.

David Dencik har ligeledes en lang og flot karriere både i udlandet, blandt andet i James Bond-filmen No Time to Die, og herhjemme, hvor han senest høstede en Robert for sin rolle i DR-serien 'Huset'.

Som skrevet tidligere spillede Dyrholm og Dencik overfor hinanden for 18 år siden i 'En soap', som bl.a. vandt en sølvbjørn i Berlin. Mens de to hovedroller begge vandt en Robert, ligesom at filmen blev kåret til årets danske film ved Bodil-uddelingen i 2007.

I andre centrale roller ses bl.a. Johanne Louise Schmidt, Bjørk Storm Engelshardt Kirkegaard og fynske Luna Fuglsang Svelmøe.

'Begyndelser' forventes at få premiere i 2025.

Begyndelser
(© Martin Dam Kristensen)