Wulffmorgenthaler: "Mugge-filmene er det danske svar på Marvels univers"

Se det sjove og "kedelige" interview om 'Mugge og hans mærkelige hjerne'
Billede
(© Nordisk Film)

Duoen Wulffmorgenthaler er tilbage i biografen denne efterårsferie med opfølgeren til deres animationssucces Mugge & vejfesten fra 2019 om verdens gladeste dreng, Mugge.

Mugge & hans mærkelige hjerne følger igen den lilla-hårede dreng, som skal til prøve på hans første dag tilbage på Basserup Kommuneskole efter sommerferien. Her viser det sig, at Mugge har så mærkelig en hjerne, at hans svar får computeren til at eksplodere.

Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole.

 

Læs også: Guide: Efterårsferiens store udvalg i biografen

Vi mødte instruktørparret Mikael Wulff og Anders Morgenthaler til en snak om deres biografaktuelle film, krøllede hjerner og samarbejde - hvilket både bød på sjove og "kedelige" svar. Se hele interviewet øverst.

Til spørgsmålet om, hvorfor 'Mugge & vejfesten' skulle have en efterfølger, lød duoens kække svar, at de har mange flere historier om Mugge i baglommen.

- Vi har hele tiden tænkt Mugge som det danske svar på et Marvel-univers, så det har aldrig været meningen, at der kun skulle være én film. Det har hele tiden været meningen, at der skulle være i hvert fald 10 film, 50 bøger, 4-5 forskellige spil på forskellige platforme.

- 'Mugge & vejfesten' var kun den ydmyge start. Det her, det er et lokomotiv, der aldrig nogensinde stopper.

Mikael Wulff slår herudover fast, at deres nye film er den perfekte flugt fra denne krisetid, hvis man er bange for høje priser eller politikere:

- Man får noget håb og glæde og forhåbentligt både en medrivende fortælling, men også en masse jokes. Og så er hele det her univers, som folk træder ind i, også sprudlende og farverigt.

- Jeg ville synes, at hvis jeg nu gik rundt og var lidt efterårstræt og måske også bange for inflation og bange for Inger Støjberg - eller Mai Villadsen for den sags skyld. Så ville jeg gerne gå ind i biografen og blive derinde, indtil valget er overstået og se den film 400-500 gange.

'Mugge & hans mærkelige hjerne' kan ses i biografen nu.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)