Cookie- og Privatlivspolitik

Mads Mikkelsen om at overtage fra Johnny Depp: Sådan gjorde jeg Grindelwald til min egen

Interview med danske stjerne om ’Fantastiske skabninger 3’

Stem op!
84
Stem ned!
0
(reset)

 (Kan du ikke se interviewet herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Det er nok ikke gået manges næser forbi, at Mads Mikkelsen har overtaget Johnny Depps rolle som den onde troldmand Gellert Grindelwald i Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder 

Danskeren har allerede fået masser af ros for præstationen i Harry Potter-forløberen, hvor anmelderne faktisk synes, at han er bedre end sin forgænger. 

Mads Mikkelsen har også gjort en indsats for at adskille sig fra den forrige version af Grindelwald og gøre karakteren til sin egen. Det fortæller han, da vi møder ham: 

- Gøre det til sin egen, det vidste vi med det samme, at vi skulle gøre. Det med at kopiere nogle andre, som har gjort det vildt godt før, det er kreativt selvmord. Så det prøvede vi at holde os fra. 

Den 56-årige stjerne fokuserede især på to elementer i sin udformning af karakteren: 

- Både udseendemæssigt og forholdet til Dumbledore var kernen i, hvordan vi kunne gøre det til vores eget.  

Der var dog også et aspekt, som han tog med videre fra Depps udgave: 

- Men vi skulle selvfølgelig også bygge en bro til det, der var før. Det tror jeg, at vi gjorde ved, at der var en vis forfængelighed i karakteren, som vi har beholdt. 

Mikkelsen fremhæver selv forholdet til Dumbledore, som spilles af Jude Law. Grindelwald og Hogwarts-troldmanden har en romantisk fortid, som de to balancerer i den nye film. Danskeren fortæller: 

- Jeg tror, at den er mest indikeret. Den har været det i de forrige film også. Her rører vi lidt mere ved det. Men det har hele tiden været meningen, at det ikke skulle være sådan et tungt tema. Det skulle bare være to mennesker, som havde en fortid. En romantisk fortid, men også en meget smertefuld fortid.  

- Så det var ligesom ideen med det, og ikke at lave et eller andet statement omkring det. 

Om samarbejdet med Jude Law fortæller Mikkelsen, at trylleriet blev lagt på hylden for en stund, når det gjald følelserne: 

- Den første scene vi har, foregår inde på en restaurant, hvor de ikke har set hinanden i... skal vi skyde på 20-25 år. Det angreb vi sådan set bare som to voksne mennesker, der havde en fortid. Og ramte hinanden lidt, og det var egentlig meget rart at se hinanden, men så skal vi også snakke forretning nu. Og så bliver det lidt en anden type scene efter et stykke tid.  

- Så det gjorde vi egentlig bare, og så tænkte vi ikke så meget over, at vi var troldmænd, det var ligesom bare en hat, vi havde på, og den viser vi senere. 

Se hele vores interview med Mads Mikkelsen i videoen øverst.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.