Jesper Christensen med stor ros til ny dansk film: "Et af de bedste manuskripter jeg har set i mit liv"

Interview med hovedrollerne fra 'De forbandede år 2'
Billede
(© Scanbox)

(Kan du ikke se interviewet herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Jesper Christensen og Mads Reuther er tilbage i rollerne som far og søn i den danske 2. verdenskrigfilm De forbandede år 2, der fortsætter beretningen om familien Skov, som splittes totalt, da tyskerne indtager Danmark.

Faderen Karl Skov prøver at holde styr på tingene og redde sin fabrik, mens ældste sønnen Aksel går i den helt modsatte retning som radikal modstandsmand. Og det er netop den danske frihedskamp som er et central omdrejningspunkt i fortsættelsen.

Ifølge Jesper Christensen får vi nemlig endelig en realistisk behandling i, hvad der rent faktisk skete i 1943-45:

- Det er 2% af den danske befolkning, som havde noget som helst med modstandsbevægelsen at gøre - altså andet end den 3. maj om aftenen, siger skuespilleren grinende.

LÆS OGSÅ: Forrådt og afskrevet: Måtte vente 20 år på at lave dansk storfilm

Mads Reuther stemmer i og fortæller, at arbejdet med filmen har ændret hans blik på frihedskampen:

- Jeg havde det her totalt infantile billede af modstandsfolk som de her fuldstændig uigennemtrængelige helte, og Aksel er for eksempel ikke soldat eller har ikke noget voldserfaring eller planlægningserfaring, så deres kompetencer var også derefter.

- Så han var jo ikke en superspion, der bare var god til alt mulig modstandsarbejde. De her unge mænd, store drenge i virkeligheden, begik en masse fejl... Det er ikke en perfekt kamp overhovedet.

Jesper Christensen følger op:

- Det er ikke almindelig kost i dansk film, når vi beskæftiger os med besættelsen, der er mange skinnede helte i de film, som der har været, ikke? Det er dejligt, at det i virkeligheden bliver taget alvorligt på den måde, som jeg synes, at den her film gør.

Den rutinerede skuespiller går faktisk så lang som at kalde De forbandede år 1 & 2 "et af de bedste manuskripter, som han har set i sit liv - i hvert fald i Danmark".

Se hele vores video-interview med de to skuespillere øverst, der også fortæller om samarbejdet - og Jesper om at vokse op uden en far, der ikke var modstandsmand.

'De forbandede år 2' kan ses i biografen nu.

Lyt også til vores interview med instruktøren bag 'De forbandede år 2', Anders Refn:

Du finder også podcasten på disse tjenester: 

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcast
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.