Sofie Gråbøl var særligt spændt på én ting, da hun skulle se sin nye film

Interview om den biografaktuelle 'Rose'
Rose, Sofie Gråbøl
(© Roger Do Minh)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Sofie Gråbøl og Lene Maria Christensen er biografaktuelle i det humoristiske drama Rose, der fortæller om Inger, Ellen og Vagns bustur til Paris.

Inger (Gråbøl) er sindslidende, så turen bliver ikke en, der går i glemmebogen med det samme for alle ombord på bussen til Paris. 

’Rose’ er baseret på instruktøren Niels Arden Oplevs egen familie og deres historie. Det er således også de personer som Sofie Gråbøl og Lene Maria Christensen til en vis udstrækning skildrer i filmen - hør mere om det her.

I deres forberedelse til rollerne havde de derfor også mødt de virkelige personer - Maren-Elisabeth som Inger er baseret på, og Kirsten som er inspirationen til Ellen. Det var derfor også ekstra nervepirrende, da de to skuespillere mødtes med Arden Oplevs familie og skulle se filmen med dem for første gang. Se videoen øverst.

Det var simpelthen så dejligt

Lene Maria fortæller om dén dag i Aalborg:

- Vi så filmen sammen med Kirsten, Maren-Elisabeth, Per og Niels og deres familie og venner. Det betød virkelig meget for mig. Det var en rigtig god oplevelse.

- Og bagefter fik vi snakket snakket lidt og set dem i øjnene. (…) Jeg har tænkt så meget på Kirsten og haft hende med mig hele tiden, og Maren-Elisabeth og Per. 

SE OGSÅ: Sofie Gråbøl om 'Rose': "Jeg ku' godt lægge rollen fra mig, men det kunne min krop ikke"

Det var også et stort øjeblik for Sofie Gråbøl, der skildrer Maren-Elisabeth, som lider af skizofreni.  

- Jeg var godt nok spændt. Det er så vigtigt for mig, at hun føler sig fortalt med værdighed og med varme. At hun føler sig set. Og hun var så glad for filmen. Det var simpelthen så dejligt. Det var en flot dag.

Hun understreger også, at det var vigtigt for hende, at hun spillede ’Inger’ og ikke Maren-Elisabeth. Hun tilføjer også at: 

- Der er utrolig meget Maren-Elisabeth i historien og i min måde at fremstille ’Inger’ på.

Se videointerviewet øverst - og lyt til vores interview med Niels Arden Oplev om hele karrieren og 'Rose' i vores podcast (nederst)

'Rose' kan ses i biografen nu.

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.