Cookie- og Privatlivspolitik

Anders Matthesen: "Onkel Stewart repræsenterer, at hele verden kan sutte mig"

Startede Pølsemanden Andens filmiske univers?

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Animationshittet Ternet Ninja 2 er biografaktuel netop nu, og i filmen kan man bl.a. se Onkel Stewart, som også har et musikalsk indslag undervejs i handlingen.

Vi har derfor taget en snak med den morsomme instruktør om, hvad Stewart betyder for ham, og hvorfor man ofte møder de samme karakterer på tværs af hans projekter. Se hele interviewet øverst.

- Stewart, specielt, repræsenterer for mig det der med: ”Hele verden, den kan bare sutte mig. Jeg har festen med, og hvis der er nogen, der ikke vil være med, så kan de bare pisse af. Jeg er ikke afhængig af nogen som helst. Folks anerkendelse.”

I 'Ternet Ninja 2' kan man dog også opleve nogle af Onkel Stewarts mere varme sider, hvilket var vigtigt for Anden at understrege gennem Stewarts forhold til filmens hovedkarakter Aske:

- Jeg kunne rigtig godt lide det med, at han var vild med Aske. At han er så vild med Aske, at han faktisk lyver overfor ham. Som er meget out-of-character for Stewart. Han siger jo tingene fuldstændig, som de er.

Se også: Anders Matthesen løfter sløret for skjulte detaljer i 'Ternet Ninja 2'

Og for mange, der har fulgt Matthesens karriere fra starten, er Onkel Stewart efterhånden en velkendt del af hans univers. Men hvordan opstod Stewart-karakteren egentlig?

- Stewart startede med at hedde Pølsemanden, da jeg lavede morgenradio, fordi jeg skulle bruge en karakter, der var en ”helt almindelig dansker”. Senere hen begyndte jeg at optræde med ham.

Derfra tog det fart, og pludselig var alle hans forskellige karakterer vævet ind i hinandens historier.

Men om det er en bevidst beslutning, at han nærmest har skabt sit eget cinematiske univers, er han dog lidt tøvende omkring:

- Det er ikke noget, jeg spekulerer i. Nogle gange, når der viser sig en mulighed for at lave en hilsen til nogen af dem, der har fulgt med i mange år, så synes jeg, det er rigtig skægt.

'Ternet Ninja 2' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.