Udlandet elsker ny dansk film - Se den første scene her

'Du som er i himlen' har også fået en plakat
Billede
(© Du som er i himlen / foto: Marcel Zyskind)

(Kan du ikke se klippet herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)


Det danske drama Du som er i himlen følger den 14-årige Lise i slutningen af 1800-tallet i Danmark. Vi har allerede fået en trailer fra filmen, men nu er den første hele scene fra filmen bevet frigivet.

I scenen ses tre generation af kvinder tale sammen. Lise og hendes gravide mor har nemlig en snak om Lises fremtid, hvor også Klog Sine (Kirsten Olesen) blander sig. Se den øverst i artiklen.

Lise er den ældste i en stor søskendeflok. Hun skal derfor som den første i familien i skole og er fuld af håb og tro på livet. Da Lises mor går i fødsel, viser det sig dog hurtigt, at noget er helt galt. Da natten trænger på, må Lise således forberede sig på, at mens hun startede dagen som barn, kan hun enden den som kvinden i huset.

'Du som er i himlen' er instruktøren Tea Lindeburgs spillefilmsdebut. Hun har tidligere lavet den danske Netflix-serie Equinox, som er baseret på en podcast, hun selv har lavet.

Den kommende film har allerede fået masser opmærksom på flere internationale filmfestivaler, hvor har været udtaget konkurrencer i bl.a. Toronto, London og Hamborg.

Ved festivalen i spanske San Sebastián vandt 'Du som er i himlen' to flotte priser. Én til Tea Lindeburg som bedste instruktør og en til stortalentet Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der spiller Lise, som bedste hovedrolle. En prisen hun i øvrigt delte med den Oscar-nominerede Jessica Chastain.

Druk vandt i øvrigt også på San Sebastian, før den danske film gik hele vejen til Oscars.

Plakaten til 'Du som er i himlen' er også blevet offentliggjort i dag, og du kan se den nedenfor.

Du som er i himlen får premiere den 6. januar 2022.