/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Interview: Filmen om Danmarks største tragedie var en komedie bag kameraet

Interview om 'Skyggen i mit øje'

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Der er ikke meget af grine af, når det drejer sig om Danmarkshistoriens største tragedie. Bombningen af Den Franske Skole i 1945, hvor flere uskyldige nonner og børn mistede livet.

Tragedien er centrum for Ole Bornedals nye film Skyggen i mit øje. Det rørende 2. verdenskrigsdrama fremkalder masser af følelser, hvilket publikum fortalte til os, da vi talte med dem efter vores #kinotur på filmen.

Men den store smerte har ikke sat sig hos holdet, fordi bag kameraet var der sjov og ballade. Det fortæller instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal, da vi taler med ham:

- Det er det, som er så mærkeligt, for når man som udenforstående ser sådan noget, så tænker man, hele stemningen i den her film er gået i sådan en mol, og alle folk har gået og tudet og skal tage lykkepiller hver dag for at holde det ud, og det er jo nærmest modsat. 

- Jeg vil sige, det at få lov til at arbejde med svære følelser og smerte og alt det der, det forløser næsten omvendt. Selvom det lyder absurd. Men det er nok nødvendigt. Så render vi næsten rundt i en komedie, fordi når vi ikke filmer, så er der jo sjov og ballade. Jeg skal drille ungerne hele tiden. Jeg driller dem hele tiden.

SE OGSÅ: Ole Bornedal: Selv svinene er jo mennesker

Den tunge stemning svier altså ikke ind på selve filmsettet, men når der bliver tændt for kameraet, så er tonen en anden:

- Så er det magiske, når man har tillid til hinanden - den tillid skal være der - så kan man så sige, "Okay piger, nu skal vi til at lave det her, hvor I er fuldstændigt smadrede, og mor og far er væk, og I ved ikke, hvad der sker indenfor de næste minutter, og måske dør i, måske overlever i. Er I klar til det?", "Yes".

- Action siger man så. Og så kører det bare ... og så ruller det ud af dem, og så sidder man og tænker "Wow..."

Fanny Leander Bornedal, der spiller nonnen Teresa i 'Skyggen i mit øje', roser ligeledes sine små skuespilkollegaer, og hvordan de gjorde dem nemt for hende at græde.

Se interviewet øverst.

'Skyggen i mit øje' kan ses i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter