/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

"Det gik lige i hjertekulen": Publikum anmelder nyt prisvindende drama

'Solens børn' får biografpremiere i denne uge (sponsoreret)

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Vi har i samarbejde med Angel Films afholdt en #kinotur på den iranske Oscar-kandidat Solens børn. Vi har samlet publikummets reaktioner på filmen i videoen, som kan ses øverst i artiklen.

Det iranske drama handler om den 12-årige dreng, Ali, der sammen med sine tre venner må arbejde og ty til småtyverier for at støtte deres familier og overleve.

En dag møder Ali en mand, der fortæller ham, at en hemmelig skat ligger begravet under den lokale skole for gadebørn, Solens Skole. Ali og hans venner lader sig derfor indskrive på skolen, hvor de lærer om vigtigheden af selvrespekt og sammenhold samtidig med, at de i al hemmelighed graver efter skatten i skolens kælder.

Der er ingen tvivl om, at 'Solens børn' omhandler nogle temaer og problematikker om børn og børnearbejde, som mange biografgængere vil finde rørende:

- Den var virkelig, virkelig god. Den var meget intens og hjerteskærende, men det kan jeg også godt lide. Så hvis man er til den slags, så vil jeg klart anbefale den, fortæller Michelle på 31.

Jasmine blev også rørt af fortællingen om de iranske gadebørn:

- Den var meget, rørende synes jeg. Så en rigtig god film, forklarer hun.

En flig af håb

Julie på 41 er også begejstret for filmen, og hun sammenligner 'Solens børn' med en Oscar-nomineret film fra Libanon:

- Det gik lige i hjertekulen. Hvis man har set Kapernaum, som simpelthen var så gribende, og børnene spillede fantastisk, så er den her fuldstændigt i tråd med den. Altså, lige så eminent, fortæller hun og fortsætter:

- Man går fra, at der kan være en irritation over, at de spiller fuldstændigt uden for reglerne, til at man sidder og hepper på dem og tænker: "Gud, hvor er verden dog grusom, og hvor kan voksne være modbydelige". Men der er alligevel en flig af håb.

Ifølge Mirabell, der selv er 13 år gammel, giver 'Solens børn' også et rigtigt fint indblik i, hvordan verden ser anderledes ud for børn rundt omkring i verden:

- Jeg synes virkelig, den var god. Den beskrev rigtigt godt, hvordan andre børn har det i andre lande. Og så blev der skabt et rigtig godt klimaks. Så jeg synes den var rigtig god, og jeg kan virkelig stærkt anbefale den.

'Solens børn' får biografpremiere den 25. november.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter