Benedict Cumberbatchs nye spion-film trækker tråde til nutiden: "Den er vigtig lige nu"

'Den gode spion' behandler et ukendt kapitel om Cuba-krisen
Billede
(© Scanbox)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Den gode spion har biografpremiere i denne uge, og i den forbindelse har vi taget en snak med skuespilleren Benedict Cumberbatch, der også producerer den historiske thriller.

Filmen tager udgangspunkt i den autentiske fortælling om Greville Wynne, en britisk forretningsmand og familiefar, der bliver kontaktet af MI6 for at agere spion. Opgaven er at bruge sine østlige forretningsforbindelser til at skaffe information omkring det sovjetiske atomprogram.

Missionen fører ham til den sovjetiske kilde, Oleg Penkovskij, og de to mænd oparbejder et usædvanligt venskab. Men spionagen bliver farligere og farligere for begge parter.

Selvom det er en spændende historie, er den ikke så kendt i den brede befolkning, og hverken undertegnede eller Benedict Cumberbatch kendte til Grevilles bedrifter.

Læs også: Benedict Cumberbatch er virkelighedens James Bond i ny spion-trailer.

Men Cumberbatch var ikke i tvivl, da han blev kontaktet af sin tidligere samarbejdspartner og gode kollega, instruktøren Dominic Cooke, som pitchede idéen for ham:

- Vi skulle lave den her. Den er vigtig lige nu. Så sagde jeg, at jeg ville elske at lave den. Og at jeg ville elske at være producer. Vi har ikke meget tid til at få lavet filmen på den rigtige måde.

Skuespilleren, der blev Oscar-nomineret for en anden historisk rolle som Alan Turing i The Imitation Game, trækker paralleller fra 'Den gode spion' til den verdensomspændende Corona-krise.

- Publikum kan forvente en film om en almindelig mand, der udfører ekstraordinære ting. I en krisesituation, der ikke er ulig vores nuværende. Vi gennemgår noget nu, som forener os som race i form af en pandemi.

Se hele interviewet øverst og find billetter til filmen herunder.

Den gode spion får biografpremiere den 8. juli.