Mads Mikkelsen og Vinterberg var uenige om afslutningen på Druk

Spoiler-interview med instruktøren bag den danske storfilm
Billede
(© HENRIK OHSTEN © NORDISK FILM / kino.dk)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Bemærk: Det følgende - og videoen øverst - indeholder spoilers for 'Druk' - se den derfor i biografen, før du læser videre.

Thomas Vinterbergs storfilm Druk har rundet over 400.000 solgte billetter i de danske biografer.

Og er du en af de mange, som har oplevet Mads Mikkelsen & co. på det store lærred, så sidder den fantastiske afslutning nok stadig i kroppen på dig.

Det gjorde den i hvert fald på os, da vi mødte den danske instruktør bag og spurgte ham ind til den flyvende finale:

- Jeg synes jo, at det var vigtigt at vise et menneske, der blev frigjort af at drikke, fortæller Vinterberg om den dansende Mads Mikkelsen.

Vinterberg fortæller yderligere, at det vigtige moment, der vedrører filmens slutbilledet, hvor Mads Mikkelsens karakter Martin hænger flyvende i luften, på forhånd havde givet dem flere nervøse betænkninger:

- Bliver det for meget? Bliver det Bollywood? Bliver det for privat, fordi Mads har været danser engang...

Scenen ledte således også op til uenighed bag kameraet:

- Der har altid været dansen, og så har der så været diskussionen om han skulle flyve eller falde efter. Og jeg tror, at for Mads var det ret vigtigt, at han faldt. Og for mig var det ret vigtigt, at han fløj. Så jeg tog min ret til at lade ham flyve til sidst.

I videoen øverst kan du se Thomas Vinterberg fortælle meget mere om afslutningen på 'Druk', hvorfor Scarlett Pleasures nummer 'What a Life' blev udvalgt som filmens sang, og forklare skæbnen for Thomas Bo Larsens karakters Tommy.

Druk kan ses i biografen nu.