Første trailer til Druk med alkoholpåvirket Mads Mikkelsen

Thomas Vinterbergs film er udtaget til Cannes-filmfestivalen
Druk
(© Henrik Ohsten / Zentropa)

Thomas Vinterbergs næste film Druk er med i det officielle program ved dette års filmfestival i Cannes, og den bliver åbningsfilmen i næste års Biografklub Danmark-program. Nu har filmselskabet Zentropa lanceret den første trailer.

Filmen byder på, hvad der må være et af årets stærkeste skuespillerensembler i form af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe, og de spiller fire gymnasielærere, der beslutter sig for at teste en teori.

Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Derfor vælger lærerne konstant at holde en halv promille i blodet.

Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre.

Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser.

Sidste gang, Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg var i Cannes med en film, gik det rigtig godt. Mikkelsen modtog nemlig prisen for Bedste skuespiller for sin præstation i Jagten som den første dansker nogensinde, så det bliver spændende at følge deres nye films færden på den sydfranske filmfestival.

Druk får premiere den 24. september.