Cookie- og Privatlivspolitik

Overgår Hobbitten: Gemini Man indvarsler "en ny filmæra"

Første 60 fps-film i Danmark

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Da Hobbitten: En uventet rejse fik premiere i 2012, betød det for første gang et skridt væk fra de almindelige 24 billeder i sekundet, som biograffilm optages i. Peter Jacksons eventyr blev nemlig vist i high frame rate med hele 48 billeder i sekundet.

Nu, syv år senere, er instruktøren Ang Lee klar til at overgå Jackson med sin film, Gemini Man, der er den første film i de danske biografer, som vises med 60 frames i sekundet.

Ang Lee er ikke bleg for at udråbe filmens teknik som begyndelsen på ”en ny filmæra”, og den nye form for 3D i 'Gemini Man' har fået betegnelsen 3D Plus.

Hvad betyder det så for filmoplevelsen? Det kan du få en forsmag på i klippet foroven.

Will Smith spiller hovedrollen som Henry Brogen, lejemorder og verdens farligste mand. Da hans regering går imod ham og ønsker ham død, viser det sig at være en nærmest umulig opgave.

Derfor vælger regeringen at sende den eneste person efter Brogen, der kan fælde ham: En klonet og yngre udgave af ham selv.

Se spilletider herunder:

Gemini Man får premiere den 10. oktober.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sørenuser/535106

Hvis 60 fps også er 220 fps.
Så er 24 fps i virkeligheden 48 fps.
Jeg tror du har misforstået noget Daniel

Daniel Bentien

Gud ja, det er sandt. Der er bare ikke nogen danske biografer, der viser den i 120 frames. Jeg har slettet den del i teksten for ikke at forvirre publikum (og undertegnet) mere end højst nødvendigt.

Antaeus

Avatar startede jo hele bølgen da den blev den næst mest solgte film nogensinde (den er stadig overgået af Borte Med Blæsten) og så skulle alle lave 3D film og biograferne investerede samt flyttede forestillingerne så 3D fik alle de bedste tider. Men folk fandt jo ud af at 2D var bedre og biograferne er heldigvis fulgt med køberne. Men det er ikke så forfærdelig længe siden at det var anerledes.

Da Star Wars 7 kom ud så var det umuligt at komme til en 2D premiere i en af de store sale i København så jeg måtte ind i en af Palads' mindre sale, og så til en premiere.

I dag er jeg forlængst holdt op med at se 3D film da 2D langt overgår billedkvaliteten af 3D.
3D tv'er er iøvrigt også ved at være en død sild.

Da Hobbitten kom og det skulle være så fantastisk med 48 fps da så jeg Hobbitten i både 3D og 2D. Konklusionen var ret klar, igen var 2D billedet klart 3D overlegent også selv om det nu var 48 fps.

At man så går endnu højere op til 60 fps, og som ifølge youtubevideoen, skulle gøre at billedet ikke bliver sløret hvor det elles ville tror jeg ikke meget på, andet i enkelte scener men ikke som helhed. 3Ds ulempe er bl.a. et mere sløret billede, mindre skarphed og ikke nær så roligt et billede af kigge på. Og så har jeg ikke medtaget dem som får hovedpine etc. af 3D.

I dag ser jeg altid kun 2D og langt de fleste jeg kender gør ligeså.
Det skal en hel fundamental nyudvikling til for at 3D kommer til at overgå 2D.

Mit gæt er dog at de kommende Avatar film måske kan skubbe lidt til 3D for det var jo Avatar, der startede den nye bølge og folk går sikkert ind og ser lige netop den film i 3D.

Det går også lidt vaskepulver i den når de vælger at kalde 60 fps for 3D Plus. Skal den næste forbedring så hedde 3D Ultra?

Rasmus/Musen

Jeg siger bare WOW! Den nye 3D+-effekt i den kommende "Gemini Man" ser virkelig ud til at overgå nye højder, hvad der angår billeder i film. Det kommer helt bestemt til at blive en super fed og intens filmoplevelse, som Gemini Man vil komme til at tilbyde. Så mon ikke vi får endnu flere lignende film med så flotte billeder i fremtiden også? Jeg er i hvert fald totalt klar på det. TOTALT KLAR! YEARH!
;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.