Første trailer til X-Men: Dark Phoenix giver kuldegysninger

Mutanternes mægtigste fjende
Billede
(© 20th Century Fox)

Godt nyt for superheltefans. Den første trailer til X-Men: Dark Phoenix er ude, og den ser ganske enkelt forrygende ud. 

Superheltefilmen, der kommer til at fokusere på en af de mest kendte og elskede historieforløb i tegneseriens levetid, bliver med al sandsynlighed det afsluttende kapitel i den filmserie, der startede med First Class i 2014.

Herefter vil rettighederne til mutanterne overgå til Disney, som står foran at købe 20th Century Fox, der lige nu er ejere af X-Men på film. Det betyder bl.a., at Wolverine, Cyclops og Co. kan indgå i fremtidige film med Avengers, Spider-Man og de andre store Marvel-helte.

Plottet kommer til at centrere sig om Jean Greys forvandling til det mægtige væsen, Phoenix, der ikke bare gør hende stærkere end godt og vel alle de andre mutanter, men også langsomt driver hende hen mod mørket.

Dele af den handling lå også til grund for X-Men: The Last Stand, men dengang forspildte man chancen for en vellykket filmatisering. Den nye trailer signalerer heldigvis, at 'Dark Phoenix' kommer til at fokusere mere på splittelse og følelser end Brett Ratners forsøg. Og som fan af X-Men-universet giver forfilmen undertegnede kuldegysninger med sin dommedagsagtige stemning og modificerede version af The Doors-klassikeren 'The End'.

Sophie Turner gentager rollen som Grey fra X-Men: Apocalypse, mens seriens stjernetrio Jennifer Lawrence, Michael Fassbender og James McAvoy vender tilbage som hhv. Mystique, Magneto og Professor X.

X-Men: Dark Phoenix får premiere den 7. februar 2019.