Første trailer til filmen om Gøg og Gokke

Ikonisk makkerpar
Billede
(© UIP)

Den første trailer er udkommet til Gøg og Gokke, der er en biografi om det berømte komikerpar.

Komedie-dramaet udspiller sig i karrierens efterår, hvor den ellers populære filmduo forsøger at genvinde til fordums tiders popularitet. Det bringer dem på turne i England, hvor udfordringerne er mange, og især makkerskabet kommer på en prøve.

Filmens titelroller Stan Laurel og Oliver Hardy spilles af John C. Reilly og Steve Coogan, der virker som glimrende valg til de ikoniske roller. Reilly er næsten ugenkendelig som den overvægtige Ollie, og det virker som en stensikker Oscar-nominering for den imponerende makeup.

Mens Gøg og Gokke næppe kræver nogen introduktion for de historisk kyndige filmfans, er her et kort oprids for alle andre: Laurel og Hardy, hvilket de var kendt som i USA, var stumfilmstidens mest populære duo, og de indspillede hele 107 film som par.

Komikken var præget af falde-på-halen slapstick, og deres karakterer var ofte uenige om alting. Ollie var den tykke og handlekraftige amerikaner, mens Laurel var den tynde englænder, der ofte lod sig intimidere med gråd til følge.

Blandt hovedværkerne regnes 'The Music Box', 'Way Out West' og 'The Flying Deuces', så der kan man med fordel starte, hvis man vil varme op til den nye, biografiske film.

Gøg og Gokke får premiere den 25. april 2019.