Kultfilmen du skal se før Stranger Things 3

Næste sæson lader sig inspirere af komedie fra 1985
Billede
(© Netflix)

Chevy Chase. Hvis du ikke kender navnet allerede, kan du lige så godt komme i gang med at undersøge skuespilleren nærmere, for snart vil en af tidens hotteste tv-serier låne fra netop hans old school komedie-gemmer.

David Harbour, der spiller Hopper i ’Stranger Things’, har nemlig for nyligt udtalt, at næste og tredje sæson ikke blot bliver den mørkeste hidtil, men også en helt anderledes sæson end de to første. Som altid vil serien dog kannalisere og hylde gode gamle 80er-film, og ifølge Harbour er Chevy Chase-filmen Fletch fra 1985 en af de helt store inspirationer i næste omgang.

- Duffer (brødrene, red) er så specifikke hvert år med filmene. Og ‘Fletch’ er en film, vi kommer til at lege med og have det sjovt med i denne sæson, hvilket man ikke ville forvente fra ‘Stranger Things’ og ikke forvente fra Spielberg-universet and bestemt ikke fra en mørkere sæson, fortæller Chase til Variety.

Komedien ‘Fletch’ (på dansk ‘Fletch – hva' var navnet?’) handler om den selvsikre journalist Irwin M. Fletcher, der vil gøre alt for den gode historie. Han skifter identitet som vinden skifter, nedlægger kvinder på række og formår at forsvare sig selv, når sagerne brænder på.

Se traileren foroven

Chases charmerende andenrangs-James Bond sørger ikke bare for familievenlig action, men er også i den grad garant for fjollede komiske optrin uden skyggen af selvhøjtidelighed. En karakter der også kom på banen i fortsættelsen ’Fletch Lives’ (Fletch vender tilbage) fra 1989.

At ’Stranger Things’ skal lade sig inspirere af Fletch-universet kan kun betyde mere komik blandt Hawkins udsatte beboere, og et godt bud på en kommende Fletch-karakter er måske Jake Busey, der er blevet hyret til at spille en journalist ved navn Bruce. Men det er selvfølgelig kun et gæt.

Indtil premiere på sæson 3 i sommeren 2019, kan vi derfor med rette foreslå, at man enten ser eller genser Chevy Chase i en af hans absolut glansroller som Fletch.