Ny mørk udgave af Junglebogen varsler uhygge

Første trailer til Mowgli
Billede
(© Warner Bros.)

Mange vil nok forbinde 'Junglebogen' med den muntre Disney-klassiker fra 1967, men filmen er oprindeligt baseret på Rudyard Kiplings lidt mere dystre bogforlæg af samme navn fra 1894, og den mørke tone ser ud til at skinne igennem i den nye filmatisering Mowgli.

Den første 2 minutters forsmag giver i hvert fald et indtryk af en langt mere grum og nådesløs version af fortællingen om den indiske, forældreløse dreng, Mowgli, der vokser op blandt junglens vilde dyr. 

Bag filmen står ingen ringere end Andy Serkis, der er kendt for sit store arbejde som motion capture-skuespiller i bl.a. Abernes Planet og i Ringenes Herre, og traileren ser da også ud til at byde på storslået CGI  - som vi ligeledes så i Disneys seneste fortolkning af historien fra 2016.

På rollelisten er imponerende navne fra Christian Bale som panteren Bagheera og Benedict Cumberbatch som den onde tiger Shere Khan over Cate Blanchett som slangen Kaa til Serkis selv som den godmodige Baloo. Mens menneskedrengen Mowgli spilles af den unge Rohan Chand.

Andy Serkis instruktør-debut 'Breathe' rammer de danske biografer den 31. maj.

Mowgli får premiere den 18. oktober.