Cookie- og Privatlivspolitik

Arvtageren til Captain Phillips?

Se Into the Fire med Evan Peters, Al Pacino og Melanie Griffith (advertorial)

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

I det biografiske drama Into the Fire kommer vi helt tæt på virkelighedens pirater i Somalia, der delvist er lavet med Oscar-vindende skuespillere og uprøvede somaliske flygtninge.

Se filmen her!

Evan Peters (Quicksliver i X-Men) spiller Jay Bahadur, der følger sine journalist-drømme til det sted, hvor ingen andre journalister tør rejse hen: Somalia. Her kommer han og vi helt tæt på mændene bag en af regionens farligste og mest primitive forbrydersyndikater, nemlig piraterne.

En historie som virkelighedens Bahadur så som en af sine fineste opgaver at få skildret retvisende i alle dens nuancer. Bag det barske ydre og AK47’eren gemmer sig nemlig et menneske.

Den Oscar-nominerede instruktør Bryan Buckley har derfor også forsøgt at skabe en så autentisk skildring som muligt i ’Into the Fire’, bl.a. ved at bruge virkelige, uprøvede somaliere i flere roller. Men det er den Golden Globe-vindende Barkhad Abdi, der har en af de markante roller som Bahadurs somaliske forbindelse.

Abdi er netop kendt fra en anden film om somaliske pirater, nemlig Tom Hanks-filmen Captain Phillips, der i 2013 høstede hele seks Oscar-nomineringer. Den 32-årige skuespiller var derfor skeptisk overfor projektet, da han ikke ønskede at medvirke i flere piratfilm, men udtalte til BUILD:

- Jeg forelskede mig i manuskriptet, og vi havde det så sjovt. Jeg tror, dette er en meget vigtig historie, der kan hjælpe folk med at se en anden side af den somaliske kultur.

Denne gang vendes historien nemlig om, for hvor man i 'Captain Philips' så den hektiske kapring og konsekvenserne for ofrene, ser man i 'Into the Fire' på selve piraterne, og hvad der driver menneskerne bag ved.  

Hovedrolle Peters så også filmen som en mulighed for at prøve sig selv af som skuespiller i et helt andet miljø:

- Det var en mulighed for at træde ud af min komfort zone og tage til Afrika og møde somaliere og arbejde med folk, der aldrig havde spillet skuespil før. Og også at arbejde med fantastiske folk, som havde spillet skuespil før. Det var en meget lærerig oplevelse for mig.

En af Peters andre store oplevelser var mødet med skuespiller-legenderne Melanie Griffith og Al Pacino. Især Pacinos dedikation gjorde stort indtryk på den 30-årige skuespiller:

- En ting jeg lærte af ham var, at når vores instruktør Bryan Buckley endte en optagelse med at sige "Okay, det er fint. Lad os gå videre", så ville Al sige ”skulle vi ikke se om vi kan gøre det lidt bedre end fint? Lad os tage en mere!" Det, synes jeg, var rigtig sejt, og jeg var helt enig i at arbejde på den måde.

Into the Fire er ude på VOD – se den nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter