Cookie- og Privatlivspolitik

X-Men: Dark Phoenix

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og actionmættet stemning, der forstærkes af en intens lydside. Den indeholder en række scener med truende væsner og skræmmende mutationer, voldsomme kampe og skyderier, ødelæggelser, eksplosioner, en alvorlig bilulykke samt mennesker, der skades eller dør på brutal vis. Filmen foregår imidlertid inden for en velkendt ramme i et urealistisk science fiction univers, som har en distancerende effekt på volden. Ligeledes er de sårede og døendes smerte nedtonet. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.06.2019
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dark Phoenix
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Babybio, Seniorbio
|

Superheltefilmen 'X-Men: Dark Phoenix' bliver det kulminerende kapitel i filmserien, der startede med X-Men fra 2000.

Efterfølgeren udspiller sig i 1992, altså ni år efter begivenhederne i X-Men: Apocalypse. Efter en mission i rummet bliver den telepatiske mutant Jean Grey ramt af et voldsomt soludbrud, der fremkalder uanede kræfter i hende. Men forvandlingen til Phoenix har en skyggeside, og hun må kæmpe med de kosmiske følger.

Filmen er baseret på tegneserien 'The Dark Phoenix Saga' af John Byrne og Chris Claremont, der er en af de mest kendte i hele X-Men-universet, og som dannede grobund for handlingen i den udskældte X-Men: The Last Stand.

Game of Thrones-stjernen Sophie Turner har overtaget rollen som Jean Grey fra Famke Janssen, der bl.a. spillede karakteren i de tre første X-Men-film. Flere store stjerner fra de tidligere film vender tilbage bl.a. Jennifer Lawrence, Michael Fassbender og James McAvoy, mens Jessica Chastain denne gang spiller hovedskurken.

'X-Men: Dark Phoenix' instrueres af forfatteren og produceren bag flere af de foregående film i X-Men universet.

Stream 'X-Men: Dark Phoenix' på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (136 votes)
4
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'X-Men: Dark Phoenix' er ikke en håbløs superheltefilm, den mangler bare en del for at blive rigtig god, og den lykkes på ingen måde med både at være en stærk, selvstændig historie og elegant at binde sløjfe på hele X-Men-universet." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Der er intet, der tyder på, at 'X-Men' formatet er ved at løbe tør for brændstof, så vi napper gerne en mere. Og gerne med Kinberg bag roret igen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Dark Phoenix' føles så absolut som noget fra en tidligere æra, dengang vilde effekter og superhelte med syrede kræfter var rigeligt til at trække folk i biffen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Vi er langt fra de veloplagte højdepunkter i sagaen, men i sin egen ret underholder den tidligere manuskriptforfatter Simon Kinbergs bud ganske fornuftigt." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... faktisk er filmens største attraktion en ny skuespiller, som efter 'X-Men: Dark Phoenix' ikke længere bare vil være kendt som hende, der spiller Sansa i 'Game of Thrones'." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Virkelig god film

Wayne

Men flopper som del af X-Men historien.

Hvis man kender den oprindelige historie om The Dark Phoenix/Jean Gray - så vil man ganske enkelt ikke kunne genkende den version i filmen.

I originalversionen, skrevet af Chris Claremont - tegnet af John Byrne, bliver Jean Grey godt nok til Phoenix via en solstorm/eksplosion under en mission i rummet - men det er en udvikling hvor hun bliver genskabt efter flere uger.

Jeg forstår ønsket om at genskabe en af superhelteuniversets største historier på film - det blev allerede forsøgt i The Last Stand, og lykkedes kun delvist. Men på intet tidspunkt er originalfortællingen om Helvedes hundenes loge blevet en del af denne historie (selvom de bliver brugt i First Class).

Der er forskellige hilsner til originalen, da blandt andet Dazzler en mutant der optræder som sangerinde dukker op i en parantes - men som helhed er det bare en helt anden historie.

Hvor ville jeg bare have ønsket at Fox havde ventet - så MCU kunne have taget det under kyndig behandling, og trukket handlingen over to eller tre film. Nu fik vi istedet en afslutning på hele X-Men sagaen på film hvor særligt

Spoiler;

det faktum at Raven/Mystique dør og bliver begravet - ingen mening giver, da hun er en del af den fortælling om fremtiden som Fox allerede har beskrevet.

Skal man bedømme filmen i forhold til præmissen som superhelte epos, hvis man ikke kender til forhistorien - så vil man garanteret være fint underholdt. Billeder og CGI fungere på et højt niveau - men ærgerligt at se den bedste X-Men historie blive slagtet på den måde.

Oszar

X-men: Dark Phoenix er for det første en meget anderledes X-men film, og det var jeg positivt overrasket over.

Plottet i filmen er nogenlunde godt, men interessant og filmen er f.eks. uforudsigelig. Dog så er der er nogle ting som er uforklaret og som jeg gerne ville have haft svar på. Det var irriterende, men det havde ikke nogen stor betydning for filmen.
Der er også karaktere, som jeg synes jeg manglet info om, og det er ærgeligt, fordi de karakterer ellers er interessante.
Så er der også en actionscene, der er lidt rodet, men ellers sker det ikke.

Skuespillerne spillet overordnet godt. Jeg synes især Sophie Turner gør det godt som "Jean Grey" f.eks. fordi hun viser mange forskellige følelser rigtig godt, men det var ikke alle skuespiller jeg var lige begejstret over.
Jeg ved ikke om det bare er sådan hans karakter er, men jeg synes ikke helt Evan Peters gør det godt som "Quicksilver".

Filmen er dog rigtig flot med en masse visuelle effekter og det gør filmen rigtig troværdig.

Så overordnet er jeg tilfreds med "X-men: Dark Phoenix", fordi den er troværdig, har nogenlunde plot, og så fordi det er en anderledes "X-men film". Dog så er der er nogle ting der godt kunne være bedre.
Men jeg anbefaler stadig "X-men: Dark Phoenix".

Loneuser/673

Filmen og plottet er faktisk fint, Og de sædvanlige skuespiller spiller godt, MEN hende fra Game of Thrones kan simpelthen ikke løfte den rolle. Hun falder helt til jorden i sammenligning med de rigtig gode skuespiller i filmen. Og dem er der jo en del af. Jessica Chastain spiller fantastisk som skurk....

Jacob

Verden har omsider accepteret mutanterne, og X-Men er heltene der redder dagen. Et soludbrud har bragt en rumfærge i stor fare, men der er i virkeligheden tale om noget langt farligere. Jean Grey bliver udsat for denne mystiske kraft fra kosmos, og vækker en person som Professor X siden hendes barndom har forsøgt at gemme væk. Andre er dog også interesseret i Jean Greys enorme kræfter, og de kommer hinsides fra vores solsystem.

Med Days of Future Past besluttede man at lave om på tidslinien, men siden er man faldet tilbage i det hul man ellers succesfuldt var kommet op fra. Dette nye forsøg på historien om Dark Phoenix er mindst ligeså tarveligt som i The Last Stand. Utallige problemer, omskrivninger og Disneys opkøb af Fox gør at sidste kapitel i X-Men styrter til jorden. Sophie Turner har ikke mimik til og tyngde som den stærke mutant Jean Grey, for slet ikke at tale om hendes potentiale som skurk. Lad hende nøjes som mut teenager i Game of Thrones. Efter 20 år er Fox’ Marvelunivers metaltræt, og hvornår forstår de at en sky fra rummet bare ikker duer?! Kevin Feige, vi ser frem til at I rebooter X-Men i fremtidens MCU!

Nik

Det er på ingen måde en perfekt film, men den er bestemt heller ikke så ringe, som den er blevet talt op til.
Er du nysgerrig, så giv den chancen!

S. Rico

Filmen er blevet utrolig udskældt fra flere medier. Både Ekko, Soundvenue, og Filmnørdens Hjørne giver den kun 2 stjerner og håner manuskriptet og skuespillet. En anden ting, der klages over er, at historien ikke hænger sammen med de tidligere film. Og ja, det er korrekt, at den er inkonsistent med den oprindelige trilogi. Men tidslinien blev jo fucket grundigt up som en direkte følge af handlingerne i X-Men: Days of Future Past. Og dette kan sagtens forklare, at vi her får en alternativ version af den historie, som X-Men 3 (The Last Stand) gav os tilbage i 2006.

Sophie Turner gør det udmærket som den nye Jean Grey. Det er en god historie med mørke traumer fra fortiden og masser af følelser. Og ikke mindst masser af farverige X-Men med seje superkræfter. Det er det som X-Men filmene er kendt for, og her skuffer filmen ikke. Der er selvfølgelig også bunkevis af super flotte actionscener, som gør filmen underholdende fra start til slut.

Hovedskurken er der til gengæld ikke meget spræl i. En meget stærk hovedskurk, ja, men det bliver aldrig specielt spændende. Når filmen ender, sidder man tilbage med en lidt tom og trist fornemmelse. Hvis dette er den sidste film i serien på 10 X-men film over 19 år (fraregnet de to Deadpool film, som har deres eget liv), så føles det ærgerligt, at slutningen på den sidste film ikke blev forløst på en bedre måde. Men kan man se bort fra dette, så er Dark Phoenix slet ikke så tosset.

Claus

Det har været en lang vej, mange X-men film er blive udgivet gennem tiden og nu er den seneste film ankommet Dark Phoenix, men har det været vente tiden vær? Før jeg forsætter vil jeg sige at X-men 2 samt Days of future past er mine favoritter i serien, men det har også være lang tid siden jeg har set dem. Vider med anmeldelsen.

De positive ting: jeg er virkelig overrasket over skuespilleres arbejde, det har jeg altid været med det nye cast jeg er især vild med Sophie Turner som Jean Grey hun har virkelig taget karakteren til sig, samt James McAvoy som Charies Xavier. De to har virkelig givet den hele armen. Michael Fassbender er også helt fantastik som Magento han tilføjer så meget godt til karakteren og Resten af holdet har også gjort et fantastik stykke arbejde stort ros til dem alle fra mig. En anden ting jeg kunne lig var tog kamp scenen som vi har set lidt af i traileren, masser af spænding og god action.

De negative ting: der er visse ting som film fremviser som jeg ikke er enig i skulle ske. Først denne anmeldelse har ingen spoilers så bare rolig, som sagt før er det længe tid siden jeg så de forhenværende film i serien, men jeg syntes stadigvæk at det hele ikke hang så godt sammen, karakterne opføre sig ud af karakter jeg har ikke noget imod at lave lidt om på folk, men man skal stadigvæk beholde noget så folk stadigvæk kan genkende deres favoritter karakter. Desværre er historien ikke særlig godt skrevet, selvom jeg ikke er helt inde i X-men sad jeg stadigvæk med mange spørgsmål efter filmen var slut. En anden ting som ikke virket er skurken, som ikke bringer noget til filmen, vi ser dem dukke op flere gang under filmen uden af noget bliver påvirke af deres tilstedeværelse, det er en stor skram vi får ikke meget at vide om dem, eller vi får få info om dem men igen svigter filmen med det.

En tredje ting som jeg ikke kan lig var en replik der bliv sagt fra Raven/Mystique side som lyd på ”det er også os kvinder som hele tiden reder jer mænd, måske skulle i overveje af lave X-men om til X-kvinder” jeg kunne ikke lag vær med at rulle øjnene, jeg troede ellers at vi var over alt dette #metoo men jeg tog åbenbart fejl. Oh ja så er der også det med at skole skiffer navn som ikke er godt nok. CG var en mix føles nogle gange så det flot ud mens andre gang kunne man godt se at det var lavet på en computer, dog jeg skal give filmen lidt ros for en beslutning som rent faktisk kom bag på mig, jeg kan desværre ikke sig hvad det er en spoiler.

det lyder som om at jeg ikke kunne lig filmen og til tider er det sandt, men jeg var ikke slemt skuffet ligesom andre er. Jeg gik ind for at se en okay X-men film og det fik jeg til tider, jo vis historien var beder samt CG så kunne det havde været 10 gange beder men sådan skete det ikke. Kan jeg anbefale film ja vis du er X-men fan har du garanteret set den men vis du vil se en god X-men film så vi jeg sige at det måske ikke er en man skal se, derfor ender X-men Dark Phoenix på 3 stjerner eller C kunne være beder men heller ikke værst.

Peter Hellmuth

Medmindre man er hardcore fan, så tvivler jeg på at det bliver en "stor" film. Hvis du tilgengæld har fulgt samtlige film og er vild med genren, så skal det nok blive godt.

mads

Tænker det bliver en meget god film, altså hvis man er fan af x-men serien så kan det kun være godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.