Cookie- og Privatlivspolitik

Woody Allen: A Documentary

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
05.07.2012
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Woody Allen: A Documentary
|

I filmen 'Woody Allen: A Documentary' har 76-årige Woody Allen for første gang sagt ja til at lade sit eget liv og sin kreative proces skildre på film.

Det gør han over for dokumentaristen Robert B. Weide, der har fulgt den notorisk private filmkunstner i halvandet år.

Her afsløres diverse detaljer, eksempelvis at Woody Allen udfærdiger alle sine manuskripter på skrivemaskine, og at han hadede sin film 'Manhattan' (1979) så meget, at han ville indspille sin næste film uden løn, hvis filmselskabet holdt filmen ude af biografcirkulation. Sådan gik det heldigvis ikke.

Vi oplever Allens lange karriere bl.a. gennem kommentarer fra hans medspillere og andre betydningsfulde filmskabere som Martin Scorsese.

Robert B. Weide har tidligere har stået bag en række dokumentarfilm til TV, men også har instrueret dele af sitcom-serien 'Curb Your Enthusiasm'.

Woody Allen er kendt som den Oscar-vindende instruktør af film som 'Annie Hall' (1977), 'Match Point' (2005) og 'Midnight in Paris' (2011). Den produktive herre udkommer med en ny film en gang om året, foruden i mange år at have optrådt som komiker, skuespiller og jazzmusiker.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
3.5
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Woody Allen: A Documentary' vil gerne hele vejen rundt. Historierne om, hvordan han arbejder, er mest interessante..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... en dokumentarfilm med flere jokes end i mange regulære komedier, men også et nærgående og tankevækkende portræt... Dokumentarfilmen er både et vidunderligt gensyn med mesterinstruktøren for fans - og en rigtig god introduktion for nybegyndere." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "... et alsidigt, klogt, sympatisk portræt af filmkunstneren..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Robert Weides film om ham er lavet med sans for manden og en informativ og stærkt underholdende indføring i Woodys verden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Strukturen er klar og strengt kronologisk. Der kommer ikke meget nyt for dagen, og når diverse kriser i kunstnerens liv bliver berørt ... sker det på Allens præmis. Alligevel er det en fascinerende film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jacob

jeg har set to film med Woody Allen de var meget sjove skal måske se filmen

Per

En masse kollegaer og skuespillere roser ham, der er klip fra en pæn håndfuld af hans film og en voice over fortæller en tynd biografi. Og man sidder og har det som om, man ser en tv-udsendelse fra en af de der talrige prisuddelinger, hvor Hollywood hylder sig selv og sine stjerner.

Lise

Helt klart et "must see" for alle Woody Allen fans :-)

Claus Bülowuser/163559

Med et Netflix abonnement kan man se HELE denne herlige dokumentar gratis, som en del af abonnementet. Den er delt op i to film på halvanden time hver, det er en stærkt forkortet udgave, der findes i de danske biografer. Kan også ses vi en amerikansk iTunes konto, mod lidt betaling.
Men den kan anbefales, og gør sig måske også godt i biografen, selvom den vises i flot HD kvalitet på både Netflix og iTunes...

since84user/12622

Fantastisk film. Kan kun anbefale alle at gå ind og se den.

Line FS

En dokumentar om Woody Allen, en spændende mand, så det det lyder som noget der kunne være interessant at se. Tror dog ikke jeg ville tage i biografen for at se den.

mathilde

dejligt med film og rigtige mennesker der i den grad har inspireret andre. Han er et stort menneske, og kender til stor kunst. jeg glæder mig til en aften i hans selskab.

Wayne

kommer på tv. Det skal nok blive spændende, men vil ikke bruge en filmaften på en dokumentar.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.