Cookie- og Privatlivspolitik

Wonderful Copenhagen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående dyster og anspændt grundstemning. Der er flere scener med grov vold: To unge piger er ofre for menneskehandel og bliver regelmæssigt truet, voldtaget og mishandlet. I en ubehagelig scene får en pige smadret en legemsdel med et værktøj. I en anden scene bliver en pige udsat for grov vold og voldtaget. I en tredje blodig scene bliver en mand dolket ned bagfra. De unge piger lever i konstant frygt, hvilket gestalter en gennemgående ubehagelig og anspændt stemning, der understøttes af dyster underlægningsmusik. Selvom filmen er fortalt i et roligt tempo og også skildrer nære og varme relationer, vurderes den ud fra den grove vold og flere afstumpede og kyniske karakterer at kunne virke ubehagelig og skræmmende på unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.08.2018
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wonderful Copenhagen
|

Dramaet 'Wonderful Copenhagen' handler om Tanja, der er ramt af sorg, efter hendes datter er omkommet i en bilulykke.

Tanja forsøger at komme ovenpå igen med åbningen af en lille café i Kødbyen på Vesterbro sammen med veninden Helle. En dag møder hun den unge østeuropæiske Mila, der netop er ankommet med bus til København.

Men Mila bliver fanget mellem polske bagmænd og hendes ubarmhjertige danske alfons, der kræver store penge, før hun kan komme tilbage til sin lille søn. Tanja kan ikke se passivt til og indvies nu i skyggesiden af den by, der kun på overfladen er et vidunderligt glansbillede.

'Wonderful Copenhagen' er instrueret af filmfotografen Bo Tengberg, der sidder for første gang i instruktørstolen, og er bygger på virkelige historier om human trafficking, researchet i miljøet omkring Sønder Boulevard og Kødbyen.

Hovedrolleindehaveren spilles af Trine Pallesen, der senest har medvirket i Nøgle Hus Spejl.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er en film skabt med hjertet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[Filmen] er lavet på et beskedent budget, drevet af hjerteblod og er gennemsyret af personlig indignation. Desværre lykkes missionen ikke helt." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Både Christiansen og Pallesen er vildt betagende skuespillere, men de kan ikke redde et håbløst manuskript, der aldrig burde være lavet i spillefilmslængde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Trine Pallesen spiller Tanja med mere intensitet end kompleksitet, og det er måske, fordi rollen virker lovlig konstrueret til formålet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Som jeg ser det, er filmen et undervisningsredskab. Den fungerer som oplæg og illustration, men ikke som levende drama. Det er en skam, for de medvirkende gør deres bedste." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.